Wash the lemon with cold running water and pour boiling water over it. Clean the fish from scales, remove the entrails, and wash thoroughly with cold water.
Лимон помойте холодной проточной водой, обдайте кипятком. Рыбу почистите от чешуи, удалите внутренности, тщательно помойте холодной водой.
Cut the prepared fish into portions. Place two centimeter thick rectangular slices in a marinating bowl. In a separate bowl, prepare the marinade. To do this, squeeze the juice from the lemon, add fish seasoning and salt, and stir.
Подготовленную рыбу порежьте порционно. Прямоугольные ломтики толщиной два сантиметра уложите в миску для маринования. В отдельной миске приготовьте маринад. Для этого выдавите сок из лимона, добавьте приправу для рыбы и соль, размешайте.
Pour the prepared marinade over the fish. Stir gently to distribute the marinade evenly. Leave to marinate for 3 hours in a cool place.
Готовым маринадом залейте рыбу. Аккуратно перемешайте, чтобы маринад распределился равномерно. Оставьте мариноваться на 3 часа в прохладном месте.
Place the marinated salmon on a baking sheet lined with baking parchment. Place in an oven preheated to 180°C and bake at this temperature for 20 minutes.
Замаринованную семгу выложите на противень, застеленный пергаментом для выпекания. Поместите в разогретую до 180°С духовку и запекайте при этой температуре в течение 20 минут.
Serve salmon hot as an independent main dish. When serving portionwise, place on a plate and garnish with lemon slices and cranberries.
Подавайте семгу в горячем виде в качестве самостоятельного основного блюда. При порционной подаче выложите в тарелку, украсьте ломтиками лимона, ягодами клюквы.