Wash the avocado with cold running water. Open a can of cod liver. Wash the lemon well with cold water and pour boiling water over it. Rinse the parsley under cold running water and place on a paper towel to dry.
Авокадо помойте холодной проточной водой. Откройте консервную банку с печенью трески. Лимон хорошо помойте холодной водой, обдайте кипятком. Зелень петрушки помойте холодной проточной водой и поместите на бумажное полотенце, чтобы она просохла.
Cut the avocado in half and remove the pit. Use a spoon to separate the pulp from the skin. Place in a blender and grind well. Cut the prepared lemon in half, squeeze the juice from one half and add it to the avocado puree. Mix thoroughly.
Авокадо разрежьте пополам, извлеките косточку. Ложкой отделите мякоть от кожуры. Отправьте в блендер и хорошо измельчите. Подготовленный лимон разрежьте пополам, выжмите сок из одной половинки и добавьте его к пюре авокадо. Тщательно перемешайте.
Add cheese to the avocado puree and mix well again until smooth. Using a mold or glass, make circles from slices of bread weighing 70 g and spread them with the resulting paste. Place a piece of cod liver on top with a second layer. Chop the prepared parsley and place in a third layer.
Добавьте в пюре авокадо сыр и снова хорошо перемешайте, до однородной массы. Из ломтиков хлеба весом 70 г сделайте с помощью формы или стакана кружочки, намажьте их полученной пастой. Сверху вторым слоем выложите кусочек печени трески. Подготовленную петрушку порубите и выложите третьим слоем.
Serve the complex cod liver sandwich immediately after preparation as a cold appetizer. When serving portioned, place the sandwich on a dessert plate and garnish with a sprig of parsley.
Подавайте сложный бутерброд с печенью трески сразу после приготовления в качестве холодной закуски. При порционной подаче выложите бутерброд в десертную тарелку, украсьте веточкой петрушки.