Peel the potatoes, carrots, onions, beets and, without mixing these ingredients, cut into cubes; grate the garlic on a fine grater.
Очистите картофель, морковь, лук, свеклу и, не смешивая эти ингредиенты, нарежьте кубиками; натрите на мелкой терке чеснок.
Place the potatoes in a saucepan with water, cover with water and cook for 20 minutes.
В кастрюлю с водой выложите картофель, залейте водой и варите в течение 20 минут.
Fry beets, onions, carrots and garlic in a frying pan with heated vegetable oil for 10 minutes. Add tomato paste and fry for another 5 minutes until done.
Свеклу, лук, морковь и чеснок обжаривайте на сковороде с разогретым растительным маслом в течение 10 минут. Добавьте томатную пасту и жарьте еще 5 минут до готовности.
Add the prepared vegetables to the potatoes and cook everything together for 10 minutes. Season with salt and pepper, add sugar, lemon juice and cook the soup for another 5 minutes.
Добавьте готовые овощи к картофелю и варите все вместе 10 минут. Посолите, поперчите, добавьте сахар, лимонный сок и варите суп еще 5 минут.
Cool the beetroot soup and serve.
Остудите свекольник и подавайте.