Sift the flour, it will become more homogeneous and airy, the dough from such flour will turn out more fluffy. Remove the pits from the cherries. Break one egg and separate the yolk from the white.
Просейте муку, она станет более однородной и воздушной, тесто из такой муки получится более пышным. Удалите косточки из вишни. Одно яйцо разбейте и отделите желток от белка.
Place all dry ingredients, warm milk and softened butter into the bowl of a bread machine. Select the “Yeast dough” mode. Divide the finished dough into 8 equal parts and roll each into a ball. Place under cling film for 10 minutes. Take out portions of dough one at a time and fill.
В чашу хлебопечки поместите все сухие ингредиенты, теплое молоко и размягченное сливочное масло. Выберите режим «Дрожжевое тесто». Разделите готовое тесто на 8 равных частей, скатайте каждую в шар. Поместите под пищевую пленку на 10 минут. Поочередно извлекайте порции теста и начиняйте.
Roll out a portion of the dough into an oval layer no more than a centimeter thick. Place the filling in a single layer of cherries along the long side. Roll along the long side. Roll the finished roll into a snail shape. Place under film. Do the same with all other portions of the dough.
Порцию теста раскатайте в овальный пласт толщиной не более сантиметра. Вдоль длинной стороны выложите начинку в один слой вишни. Сверните в рулет вдоль длинной стороны. Готовый рулет сверните в форме улитки. Поместите под пленку. Аналогично поступите со всеми остальными порциями теста.
Carefully transfer the buns onto a baking sheet greased with sunflower oil. Beat the yolk and brush the baking surface with a pastry brush. After 10 minutes, place in an oven preheated to 200°C and bake at this temperature for 20 minutes. Check the readiness of the dough using a wooden stick or toothpick.
Аккуратно переложите булочки на смазанный подсолнечным маслом противень. Желток взбейте, с помощью кондитерской кисти смажьте поверхность выпечки. Через 10 минут поместите в разогретую до 200°С духовку и выпекайте при этой температуре в течение 20 минут. Готовность теста проверьте с помощью деревянной палочки или зубочистки.
Serve the cherry buns hot or chilled as a dessert. When serving portions, place on a dessert plate and sprinkle with powdered sugar.
Подавайте булочки с вишней в горячем или охлажденном виде в качестве десерта. При порционной подаче выложите на десертную тарелку, посыпьте сахарной пудрой.