Prepare everything according to the list of ingredients. Set out the dishes in which you will mix the products step by step. Unpack the packaged ingredients.
Приготовьте вс е по списку ингредиентов. Выставьте посуду, в которой будете поэтапно смешивать продукты. Распакуйте упакованные ингредиенты.
Grind the almonds in a coffee grinder along with the skins. Chop the chocolate and butter into pieces and place in a steam bath to melt.
Миндальные орехи измельчите в кофемолке вместе с кожицей. Шоколад и сливочное масло порубите на кусочки и поставьте на паровую баню, чтобы они растопились.
Separate the yolks from the whites. Beat the yolks with half the sugar with a mixer until lightened and increased in volume. Beat the whites separately with the remaining sugar.
Отделите желтки от белков. Желтки взбейте с половиной сахара миксером до осветления и увеличения в объеме. Белки взбейте отдельно с оставшимся сахаром.
Combine the whipped yolks with the cooled chocolate mixture and stir. Add the almonds, stir and carefully fold in the whipped whites using a silicone spatula. The whites should not lose their fluffiness, and the dough should be homogeneous.
Соедините взбитые желтки с остывшей шоколадной массой, перемешайте. Добавьте миндаль, перемешайте и аккуратно введите взбитые белки при помощи силиконовой лопатки. Белки не должны потерять свою пышность, а тесто должно быть однородным.
Pour the dough into a greased and floured tin with a diameter of 22-24 cm (or lined with parchment) and bake in a preheated oven at 180 degrees for 45 minutes. Check readiness with a wooden stick. Remove the finished cake from the mold by running a sharp knife along the sides.
Вылейте тесто в смазанную и присыпанную мукой форму диаметром 22-24 см (или застеленную пергаментом) и выпекайте в разогретой духовке при температуре 180 градусов 45 минут. Готовность проверьте деревянной палочкой. Готовый пирог извлеките из формы, пройдясь острым ножом по бокам.
Decorate the Caprese cake with powdered sugar, sifting it through a stencil. Serve it with tea or coffee. Garnish with berries, a sprig of mint or crushed nuts.
Торт «Капрезе» украсьте сахарной пудрой, просеяв ее через кулинарную трафаретку. Подайте к нему чай или кофе. Украсьте ягодами, веточкой мяты или дробленым орехом.