Wash and dry the tomatoes and basil. Measure the remaining products according to the desired weight. Prepare a dish to form an appetizer.
Помидоры и базилик помойте и обсушите. Остальные продукты отмеряйте по нужному весу. Приготовьте блюдо для формирования закуски.
Prepare the sauce. Pour the balsamic vinegar into a small container and heat, stirring, until it thickens. Cool it down. Cut the tomatoes into slices. Cut feta cheese or Mozzarella cheese into round pieces 0.5 cm thick. To make the appetizer more beautiful, use a cookie cutter.
Приготовьте соус. Налейте бальзамический уксус в небольшую емкость и нагревайте, помешивая, пока он не загустеет. Охладите его. Помидоры нарежьте кружочками. Брынзу или сыр Моцарелла порежьте круглыми кусочками толщиной 0,5 см. Для красоты закуски воспользуйтесь вырубкой для печенья.
Place tomato and cheese slices alternately on a platter in several rows. Arrange basil and celery leaves for contrast. Season the salad with salt and pepper if desired. Drizzle olive oil over each circle. Dress with balsamic vinegar.
Выложите на блюде в несколько рядов поочередно кружочки помидора и брынзы. Разложите листья базилика и сельдерея для контраста. Салат посолите и по желанию поперчите. Полейте оливковым маслом каждый кружок. Заправьте соусом из бальзамического уксуса.
Serve the formed salad on a beautiful platter. Place the olives. Prepare a side dish of your choice using whole grains such as couscous, bulgur or brown rice.
Подайте сформированный салат на красивом блюде. Положите маслины. Приготовьте по желанию гарнир из цельного зерна – кускуса, булгура или коричневого риса.