Clean the shank, wash well and dry with a towel. Peel and wash potatoes, carrots, garlic and onions.
Рульку зачистите, хорошо помойте и обсушите полотенцем. Картофель, морковь, чеснок и лук почистите и помойте.
Place a large wide cauldron over high heat, or over a fire. Pour in the oil, and when it boils, immerse the shank in it. Fry for 10 minutes until a crust appears and remove from the cauldron.
Большой широкий казан поставьте на сильный огонь, можно и над костром. Налейте масло, а когда оно закипит, погрузите в него рульку. Обжаривайте 10 минут до появления корочки и извлеките из казана.
Cut the onion into half rings, carrots and potatoes into large pieces or even leave them whole. Place potatoes and carrots in the cauldron and fry until golden brown for about 5 minutes. Transfer them to a plate.
Лук нарежьте полукольцами, морковь и картофель - большими кусками или даже оставьте целыми. Загрузите в казан картофель и морковь и обжаривайте до золотой корочки около 5 минут. Переложите их на тарелку.
Drain almost all the oil from the cauldron and return the shank to it, then potatoes, carrots, add onions and garlic with whole cloves. Pour in a glass of water, cover with a lid and simmer for 2 hours over moderate heat.
Слейте из казана почти все масло и возвратите в него рульку, затем картофель, морковь, всыпьте лук и чеснок целыми зубцами. Влейте стакан воды, накройте крышкой и тушите 2 часа на умеренном огне.
Place the sliced shank on a plate. Place potatoes and vegetables nearby. Crush with chopped herbs. Slice fresh or pickled vegetables.
Выставьте на блюдо порционно нарезанную рульку. Рядом выложите картофель и овощи. Притрусите рубленой зеленью. Сделайте нарезку из свежих или маринованных овощей.