Heat the water and sift the flour. Prepare parchment and baking pan.
Подогрейте воду и просейте муку. Подготовьте пергамент и форму для запекания.
Add yeast, salt, 1 tbsp to warm water. l. flour and mix well.
В теплую воду добавьте дрожжи, соль, 1 ст. л. муки и хорошо перемешайте.
Lightly dust the finished dough with flour and leave overnight in a warm place (until it doubles in volume).
Готовое тесто слегка подпылите мукой и оставьте на ночь в теплом месте (до увеличения в объеме в 2 раза).
Line a baking dish with parchment, grease it with olive oil, sprinkle with flour and lay out the dough. Shape the dough into the desired shape.
Форму для запекания застелите пергаментом, смажьте его оливковым маслом, присыпьте мукой и выложите тесто. Придайте тесту желаемую форму.
Leave the dough under a towel in a warm place for another 120 minutes. Then place the mold in the oven, preheated to 220°C, and place a container of water under the mold. Bake the bread for 20 minutes, then remove the water and bake for another 10 minutes.
Оставьте тесто под полотенцем в теплом месте еще на 120 минут. После отправьте форму в духовку, разогретую до 220°C, а под формой установите емкость с водой. Выпекайте хлеб 20 минут, затем уберите посуду с водой и выпекайте еще 10 минут.
Cool, slice and serve ciabatta.
Остудите, нарежьте и подавайте чиабатту.