Prepare the ingredients according to the list. Unpack packaged food. Sift the flour. Wash the fruits you will use.
Приготовьте по списку ингредиенты. Распакуйте упакованные продукты. Муку просейте. Фрукты, которые будете использовать, помойте.
For the sponge cake, in a large bowl with a mixer, beat the eggs with sugar and vanilla until white. Add cottage cheese and softened margarine, mix, then add flour and soda and mix.
Для бисквита в объемной чаше миксером взбейте яйца с сахаром и ванилином до белого цвета. Добавьте творог и размягченный маргарин, смешайте, затем всыпьте муку с содой и перемешайте.
Pour the dough onto a baking sheet lined with greased parchment and smooth it out. Place cherries and nuts on top of the dough in random order. Bake in the oven at 180-190 degrees for about 40 minutes without opening. Check readiness with a toothpick.
Вылейте тесто на противень, застеленный смазанным пергаментом, разровняйте. Поверх теста в произвольном порядке разложите вишни и орехи. Выпекайте в духовке при 180-190 градусах около 40 минут, не открывая. Готовность проверьте зубочисткой.
Cut the cooled biscuit into small bite-sized squares. Cut the fruit into small pieces. Sprinkle the apples and pears with lemon juice and cut the bananas last to prevent them from browning.
Остывший бисквит нарежьте маленькими квадратиками «на один укус». Фрукты нарежьте небольшими кусочками. Яблоки и груши сбрызните лимонным соком, а бананы нарежьте последними, чтобы они не потемнели.
Place the fondue bowl in a water bath. Melt butter and chocolate in it, add cream and brandy, stir until smooth without boiling. Remove the bowl from the water bath and place it on a rack. A small fire under the fondue pot should keep the chocolate mixture warm.
Чашу для фондю поставьте на водяную баню. Растопите в ней сливочное масло и шоколад, добавьте сливки и бренди, перемешайте до однородной массы без кипения. Снимите чашу с водяной бани и переместите на подставку. Маленький огонь под фондюшницей должен поддерживать тепло шоколадной массы.
Serve the chocolate fondue with sliced curd biscuit with cherries and nuts. Also serve the dish with sliced fruit.
К шоколадному фондю подайте нарезанный творожный бисквит с вишней и орехами. Подайте также блюдо с нарезанными фруктами.