Wash all fruits and dry. Squeeze the orange juice. Prepare and unpack the rest of the ingredients.
Помойте все фрукты и обсушите. Выжмите апельсиновый сок. Остальные продукты приготовьте и распакуйте.
Separate the berries from the grapes. Core the pear. Cut all the fruits into small pieces and separate the slices. Sprinkle the sliced banana with orange juice.
У винограда отделите ягоды. У груши очистите сердцевину. Нарежьте все фрукты на небольшие кусочки и отделите дольки. Нарезанный банан полейте соком апельсина.
Heat the cream in a cauldron, add chocolate and melt. Then pour this mixture into the fondue pot.
В казане разогрейте сливки, добавьте к ним шоколад и растопите. Затем вылейте эту смесь в фондюшницу.
Serve the chocolate fondue with sliced fruit and wafer rolls. Use special forks to prick fruit.
К фондю из шоколада подайте нарезанные фрукты и вафельные трубочки. Положите специальные вилки для накалывания фруктов.