Rinse the salmon fillet under running water and pat dry with a paper towel. Rinse the quinoa well in several waters. Wash and dry the greens and tomatoes.
Филе лосося промойте под проточной водой, насухо вытрите бумажным полотенцем. Киноа хорошо промойте в нескольких водах. Зелень и помидоры помойте и обсушите.
Rub the salmon meat with coarse salt. Leave it on the counter, skin side up, to dry and crisp up when fried.
Мясо лосося натрите крупной солью. Оставьте на столе кожей вверх, чтобы она подсохла и при жарке получилась хрустящей.
Combine soy sauce, lemon juice, honey and half the orange juice in a heavy-bottomed saucepan. Boil them over low heat and cook for 15 minutes. Stir cornstarch into remaining orange juice and pour into simmering sauce. Boil until thick at a low boil.
Смешайте соевый соус, лимонный сок, мед и половину апельсинового сока в кастрюле с толстым дном. Вскипятите их на медленном огне и варите 15 минут. Размешайте крахмал в оставшемся апельсиновом соке и вылейте в кипящий соус. Проварите до густоты при медленном кипении.
Pour quinoa with water in a ratio of 1: 2. Bring to a boil, add 1 tsp. salt. Cook for 15 minutes.
Киноа залейте водой в пропорции 1: 2. Доведите до кипения, добавьте 1 ч.л. соли. Варите 15 минут.
In a non-stick frying pan, fry the fish fillets, skin side down, in olive oil for 4 minutes. Then turn over and cook for another 2 minutes. Place pieces on paper towel. Finely chop the tomato, herbs and mix with quinoa.
В сковороде с антипригарным покрытием в оливковом масле 4 минуты жарьте филе рыбы сначала кожей вниз. Затем переверните и жарьте еще 2 минуты. Выложите куски на бумажное полотенце. Мелко нарежьте помидор, зелень и смешайте с киноа.
Place the tomato, quinoa and herb mixture on a plate. Place the finished fillet next to it. Pour the sauce over the fish.
Выложите на тарелку смесь помидор, киноа и зелени. Рядом положите готовое филе. Полейте рыбу соусом.