Process the chicken parts - cut off excess fat and membranes, wash. Peel and wash the garlic. Unpack packaged food.
Обработайте части курицы – срежьте лишний жир и пленки, помойте. Чеснок очистите и помойте. Распакуйте упакованные продукты.
Prepare a marinade from all the spices - soy sauce and tkemali, olive oil, sugar, salt, freshly ground black pepper, adjika, nutmeg and chopped garlic. Mix everything well and let stand for a few minutes.
Приготовьте маринад из всех специй - соевого соуса и ткемали, оливкового масла, сахара, соли, свежемолотого черного перца, аджики, мускатного ореха и измельченного чеснока. Все хорошо смешайте и дайте постоять несколько минут.
Place the chicken pieces in the marinade, stir, coat on all sides. Cover the bowl with cling film and refrigerate for 1 hour.
Положите куски курицы в маринад, перемешайте, обмажьте со всех сторон. Накройте миску пленкой и поставьте в холодильник на 1 час.
Preheat the oven to 200 degrees. Place the chicken pieces in a baking dish, skin side up, pour in the remaining marinade and place in the oven for 30 minutes. After this, reduce the temperature to 180 degrees and bake for another 30 minutes.
Разогрейте духовку до 200 градусов. Куски курицы переложите в форму для запекания кожей вверх, вылейте остатки маринада и отправьте в духовку на 30 минут. После этого уменьшите температуру до 180 градусов и запекайте еще 30 минут.
Serve the chicken hot with fresh vegetables. Prepare any side dish to your taste. Decorate with greens.
Курицу подавайте горячей со свежими овощами. Приготовьте любой гарнир на свой вкус. Украсьте зеленью.