Wash the salmon steaks and pat dry with a paper towel. Wash the lemon, remove the zest and squeeze out the juice. Prepare foil for baking.
Стейки лосося помойте и обсушите бумажным полотенцем. Лимон помойте, снимите цедру и выжмите сок. Приготовьте фольгу для запекания.
Turn on the oven to 200 degrees. In a bowl, stir together lemon juice, zest and olive oil. Place the salmon in foil, pepper, salt on both sides and pour over the lemon mixture. Keep for 10 minutes at room temperature, and then bake in a preheated oven for 20-25 minutes at 200 degrees.
Включите духовку на 200 градусов. В миске размешайте лимонный сок, цедру и оливковое масло. Лосося положите в фольгу, поперчите, посолите с двух сторон и полейте лимонной смесью. Подержите 10 минут при комнатной температуре, а затем выпекайте в разогретой духовке 20-25 минут при 200 градусах.
Prepare the sauce. To do this, mix milk, yogurt, mayonnaise, garlic, dill, honey. Season with salt and pepper.
Приготовьте соус. Для этого смешайте молоко, йогурт, майонез, чеснок, укроп, м ед. Посолите и поперчите.
Serve salmon on serving plates. Pour the prepared sauce on top. Garnish with herbs, lemon slices, cherry tomatoes.
Подавайте лосося на порционных тарелках. Сверху полейте приготовленным соусом. Украсьте зеленью, дольками лимона, помидорами черри.