Thaw the shrimp and rinse under running water. Remove the shell if necessary. Season with salt and pepper.
Креветки разморозьте и промойте проточной водой. По необходимости очистите от панциря. Посолите и поперчите.
Prepare the sauce. Fry chopped garlic in olive oil until the oil acquires the necessary spicy aroma. Then add half the butter. When the butter is melted, pour in the wine and let it evaporate.
Приготовьте соус. В оливковом масле поджарьте рубленый чеснок, чтобы масло обрело необходимый пряный аромат. Затем добавьте половину сливочного масла. Когда масло растопится, залейте вино и дайте выпариться.
Add shrimp to the resulting sauce. Stir, pour in soy sauce, add 2 more cloves of garlic and butter. Simmer for no more than 5-7 minutes.
В получившийся соус добавьте креветки. Перемешайте, залейте соевый соус, добавьте еще 2 зубчика чеснока и сливочное масло. Тушите не более 5-7 минут.
Serve on a large beautiful platter, garnish with a sprig of parsley or dill. Cut the lemon into slices. Serve soy sauce in a separate bowl.
Подавайте на большом красивом блюде, украсьте веточкой петрушки или укропа. Нарежьте дольками лимон. Соевый соус подайте в отдельной пиале.