Wash and dry vegetables and herbs. Place the eggplants in the oven preheated to 180C for 20 minutes. Peel the tomatoes. To do this, make cuts on the tomatoes and pour boiling water over them, let them stand, then peel them.
Промойте и обсушите овощи и зелень. Баклажаны отправьте в духовку, разогретую до 180С на 20 минут. Помидоры очистите от кожицы. Для этого на помидорах сделайте надрезы и залейте кипятком, дайте постоять, после этого очистите.
Cut the onion into large cubes and simmer in a pan with vegetable oil. Then add tomatoes and finely chopped garlic to the onions, stir and add a little salt.
Нарежьте лук крупными кубиками, и отправьте тушиться в кастрюлю с растительным маслом. Затем к луку добавьте помидоры и мелко нарубленный чеснок, перемешайте и немного посолите.
Remove the eggplants from the oven, let them cool to room temperature, peel them and cut into large cubes. Add to the pan with all the contents. Simmer the vegetables over medium heat until tender, about 20 minutes. If you wish, you can add a spoonful of sour cream.
Баклажаны вытащите из духовки, дайте им остыть до комнатной температуры, очистите от кожуры и нарежьте крупными кубиками. Отправьте в кастрюлю ко всему содержимому. Тушите овощи на среднем огне до готовности около 20 минут. По желанию можете добавить ложку сметаны.
Before serving, decorate the dish with fresh herbs. Serve snacks, toast and a bowl of sour cream.
Перед подачей украсьте блюдо свежей зеленью. Подайте снеки, тосты и пиалу со сметаной.