Clean the carp, cut off all the fins and rinse the fish well. Prepare the marinade: mix finely chopped garlic, lemon juice, oil, salt and pepper.
Очистите карпа, срежьте все плавники и хорошо промойте рыбу. Приготовьте маринад: смешайте мелко рубленный чеснок, лимонный сок, масло, соль и перец.
Make small cuts on the fish, then brush the whole carcass with marinade, insert thin slices of lemon into the cuts. Place chopped parsley inside the carp.
На рыбе сделайте небольшие надрезы, затем всю тушку смажьте маринадом, в надрезы вставьте тонкие ломтики лимона. Внутрь карпа выложите рубленую петрушку.
Wrap the fish in foil and marinate for at least 6 hours. Then place in an oven preheated to 180C for 40 minutes. 10 minutes before cooking, open the foil so that the carp browns.
Заверните рыбу в фольгу и оставьте мариноваться минимум на 6 часов. После чего отправьте в предварительно разогретую до 180С духовку на 40 минут. За 10 минут до готовности фольгу раскройте, чтобы карп подрумянился.
Serve on serving plates with a light cherry tomato and herb salad. Serve the cream sauce in a bowl.
Подавайте на порционных тарелках с легким салатом из помидор черри и зелени. В пиале подайте сливочный соус.