Rinse the rice thoroughly.
Тщательно промойте рис.
Boil 2 cups of water. Place rice in boiling water and cover with a lid. In the traditional Japanese recipe, the rice is not salted. Cook over medium heat for 5 minutes, then reduce heat to low and cook rice for another 10 minutes (or until done). Turn off the heat and let the rice sit covered for another 5-10 minutes.
Вскипятите 2 стакана воды. В кипящую воду поместите рис и накройте крышкой. В традиционном японском рецепте рис не солят. Готовьте на среднем огне 5 минут, после чего уберите огонь до минимума и варите рис еще 10 минут (или до готовности). Выключите огонь и дайте рису постоять под крышкой еще 5-10 минут.
Heat the frying pan. Beat the eggs, add salt and pepper to taste and pour them into a hot frying pan with oil. Fry for 2-3 minutes over medium heat.
Разогрейте сковороду. Взбейте яйца, посолите и поперчите по вкусу и вылейте их на горячую сковороду с маслом. Жарьте 2-3 минуты на среднем огне.
The dish is ready! Place onigiri and omelette on a plate. Serve with soy sauce, ginger and wasabi or any other sauce. Bon appetit!
Блюдо готово! Выложите онигири с омлетом на тарелку. Подавайте с соевым соусом, имбирем и васаби или любым другим соусом. Приятного аппетита!