Remove the milk from the refrigerator. Rinse the rice. Wash and peel the vegetables. Cut the carrots and zucchini into cubes, and chop the onion and garlic.
Достаньте молоко из холодильника. Промойте рис. Помойте и почистите овощи. Нарежьте морковь и кабачки кубиками, а лук и чеснок нашинкуйте.
Prepare vegetables for moussaka. Heat oil in a frying pan, add onion and garlic. Fry for 2-3 minutes over medium heat. Then add the zucchini and carrots, reduce the heat slightly and fry until the vegetables are soft for 10-15 minutes. Then add rice and fry for 3-5 minutes until translucent. Pour in water, salt and pepper. Cook the rice until it has absorbed all the water.
Подготовьте овощи для мусаки. Разогрейте на сковороде масло, выложите лук и чеснок. Обжаривайте в течение 2-3 минут на среднем огне. Затем выложите кабачки и морковь, немного уменьшите огонь и жарьте до мягкости овощей 10-15 минут. Затем добавьте рис и прожарьте его 3-5 минут до прозрачности. Влейте воду, посолите, поперчите. Варите рис, пока он не впитает всю воду.
Prepare the filling and finish cooking. Beat the eggs, pour milk into them and throw in a pinch of soda. Place rice with vegetables in a baking dish and fill with filling. Place in the oven to bake for 35-45 minutes at 200 degrees.
Подготовьте заливку и завершите приготовление. Взбейте яйца, влейте к ним молоко и бросьте щепотку соды. Выложите в форму для запекания рис с овощами, залейте заливкой. Отправьте в духовку на 35-45 минут запекаться при температуре 200 градусов.
Garnish the moussaka with finely chopped dill and serve.
Украсьте мусаку мелко нарезанным укропом и подайте к столу.