Remove sour cream and mayonnaise from the refrigerator. Grate the cheese on a medium grater. Wash and peel the vegetables. Peel the tomatoes and cut them into slices, eggplants into slices. Finely chop the onion. Grate the garlic on a fine grater.
Достаньте сметану и майонез из холодильника. Натрите сыр на средней терке. Помойте и почистите овощи. Очистите помидоры от шкурки и нарежьте их ломтиками, баклажаны — пластинками. Мелко нарежьте лук. Чеснок натрите на мелкой терке.
Toast the moussaka ingredients. Heat the oil, add the eggplants and fry over medium heat for 5 minutes on each side. Empty the pan and place the minced meat in it. Add onion, salt and pepper, stir and fry for 7-10 minutes. Then pour in the wine, bring to a boil, cover with a lid and simmer until the wine evaporates.
Поджарьте ингредиенты для мусаки. Раскалите масло, выложите баклажаны и жарьте на среднем огне по 5 минут с каждой стороны. Освободите сковороду и выложите в нее фарш. Добавьте лук, посолите, поперчите, перемешайте и жарьте 7-10 минут. Затем влейте вино, доведите до кипения, накройте крышкой и тушите до испарения вина.
Prepare the sauce. Mix sour cream with mayonnaise, add grated garlic, salt and pepper and mix well.
Приготовьте соус. Смешайте сметану с майонезом, добавьте натертый чеснок, посолите, поперчите и хорошо перемешайте.
Prepare the moussaka. Place a layer of eggplants in a baking dish (so that they cover the bottom), a layer of minced meat with onions, a layer of tomatoes, and so on several times. Pour over the sauce and sprinkle with cheese. Heat the oven to 200 degrees and place the mold there for 35-45 minutes.
Приготовьте мусаку. Выложите в форму для запекания слой баклажанов (так, чтобы они покрывали дно), слой фарша с луком, слой помидоров и так несколько раз. Полейте соусом и посыпьте сыром. Нагрейте духовку до 200 градусов и отправьте туда форму на 35-45 минут.
Garnish the dish with finely chopped parsley
Украсьте блюдо мелко нарезанной петрушкой