Defrost the pork if necessary, rinse it, remove film, veins and excess fat. Cut into small cubes. Remove the milk from the refrigerator to allow it to come to room temperature. Grate the cheese on a coarse grater. Wash and peel the vegetables. Cut off the ends of the eggplants and cut the vegetables into thin slices lengthwise. Cut the onion into half rings and the tomato into cubes.
Разморозьте свинину при необходимости, промойте ее, очистите от пленки, жил и лишнего жира. Нарежьте небольшими кубиками. Достаньте молоко из холодильника, чтобы оно нагрелось до комнатной температуры. Натрите сыр на крупной терке. Помойте и очистите овощи. Отрежьте у баклажанов кончики и нарежьте овощи тоненькими слайсами по длине. Нарежьте лук полукольцами, а помидор кубиками.
Fry the ingredients for the moussaka. Heat oil in a frying pan, add onion and fry over medium heat until translucent. Next, remove the onion from the pan, add the pork and fry for 7 minutes. Return the onion to the meat and add the tomato. Salt, pepper, season with suneli hops and stir. Pour in the wine, bring to a boil, reduce heat to low, cover and simmer for 10 minutes. Empty the pan, heat fresh oil and fry the eggplants over medium heat for 5 minutes on each side.
Пожарьте ингредиенты для мусаки. Раскалите на сковороде масло, выложите лук и обжарьте на среднем огне до прозрачности. Далее уберите лук из сковороды, выложите свинину и жарьте 7 минут. Верните лук к мясу, добавьте помидор. Посолите, поперчите, приправьте хмели-сунели и перемешайте. Влейте вино, доведите до кипения, уменьшите огонь на минимум, накройте крышкой и тушите 10 минут. Освободите сковороду, разогрейте свежее масло и обжарьте баклажаны на среднем огне по 5 минут с каждой стороны.
Prepare the sauce. Take a clean frying pan and melt the butter in it. Add flour and fry until golden brown over medium heat for 5 minutes. Gently pour in the milk, stirring any lumps. Pour in the egg, continuing to vigorously stir the mixture so that the egg does not curdle. Salt, pepper, season with suneli hops, bring to a boil and cook for 1-2 minutes until thickened.
Приготовьте соус. Возьмите чистую сковороду и растопите в ней сливочное масло. Всыпьте муку и обжарьте ее до золотистого оттенка на среднем огне 5 минут. Аккуратно влейте молоко, размешивая комочки. Влейте яйцо, продолжая активно перемешивать смесь, чтобы яйцо не свернулось. Посолите, поперчите, приправьте хмели-сунели, доведите до кипения и варите 1-2 минуты до загустения.
Bake the moussaka. Place half of the eggplants in the pan, then the pork and vegetables. Scatter the remaining eggplants over the meat. Pour in the sauce, sprinkle with cheese and place in the oven for 50-60 minutes at 180 degrees.
Запеките мусаку. Выложите в форму половину баклажанов, затем свинину с овощами. Поверх мяса распределите оставшиеся баклажаны. Залейте соусом, посыпьте сыром и отправьте в духовку на 50-60 минут при температуре 180 градусов.
Before serving the moussaka, garnish it with sprigs of fresh parsley.
Перед тем, как подать мусаку на стол, украсьте ее веточками свежей петрушки.