Wash and peel the vegetables. Remove the seed pod from the bell pepper. If necessary, remove bitterness from eggplants. Cut the carrots into circles, the peppers into rings, and the eggplants into thin slices lengthwise. Finely chop the onion.
Помойте и очистите овощи. Удалите семенную коробку из болгарского перца. При необходимости уберите из баклажанов горечь. Морковь порежьте на кружочки, перец — на кольца, а баклажаны — на тонкие слайсы по длине. Мелко нарежьте лук.
Prepare the ingredients for the moussaka. Grease a baking sheet with oil, place chopped eggplants and peppers on it, and bake for 15 minutes at a temperature of 180-200 degrees. At this time, heat the oil in a frying pan, add chopped carrots and onions, add salt, season with turmeric and fry for 10-13 minutes over medium heat without a lid.
Подготовьте ингредиенты для мусаки. Смажьте противень маслом, выложите на него нарезанные баклажаны и перец, поставьте запекать на 15 минут при температуре 180-200 градусов. В это время разогрейте на сковороде масло, выложите нарезанные морковь и лук, посолите, сдобрите куркумой и обжаривайте 10-13 минут на среднем огне без крышки.
Prepare the sauce and bake the moussaka. Mix yogurt and eggs in a bowl. Salt and season with turmeric. Place a layer of eggplants, a layer of peppers and a layer of onions and carrots in the mold. Pour over the sauce and bake for 15-25 minutes at 180-200 degrees.
Подготовьте соус и запеките мусаку. Смешайте в миске йогурт с яйцами. Посолите и приправьте куркумой. Выложите в форму слой баклажанов, слой перца и слой лука с морковью. Полейте соусом и поставьте запекаться на 15-25 минут при температуре 180-200 градусов.
Serve with baked potatoes.
Подавайте с запеченным картофелем.