Wash the eggplants, remove the stems, cut into thin slices. Defrost the minced meat in the refrigerator for 6 hours. Peel the onion and cut into half rings. Wash the tomatoes, remove the stems, cut into cubes. Pour boiling water over the tomatoes and remove the skins. Wash the eggs and lightly beat them with a whisk. Heat the milk. Grate the cheese. Preheat the oven to 180 degrees.
Баклажаны помойте, удалите плодоножки, нарежьте тонкими пластинами. Фарш разморозьте в холодильнике в течение 6 часов. Репчатый лук почистите и нарежьте полукольцами. Помидоры помойте, удалите плодоножки, нарежьте кубиками. Обдайте помидоры кипятком и удалите кожицу. Куриные яйца помойте и слегка взбейте венчиком. Молоко подогрейте. Сыр натрите на терке. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the sauce. Melt the butter in a saucepan. Fry the flour for 30 seconds over medium heat, stirring constantly. Add hot milk gradually to the flour. Stirring constantly with a whisk, bring the sauce to a boil over low heat and cook for 3 minutes. Add the beaten eggs to the sauce in a thin stream, whisking constantly. Add 200 g of cheese to the sauce along with salt and nutmeg. Continue stirring until the cheese has melted.
Приготовьте соус. Растопите в сотейнике сливочное масло. Обжарьте муку в течение 30 секунд на среднем огне, постоянно помешивая. Добавьте к муке постепенно горячее молоко. Постоянно помешивая венчиком, на слабом огне доведите соус до кипения и варите 3 минуты. Добавьте к соусу тонкой струйкой, постоянно мешая венчиком, взбитые яйца. Добавьте в соус 200 г сыра вместе с солью и мускатным орехом. Не переставайте мешать, пока сыр не расплавится.
Fry the eggplants and minced meat. Over medium heat, fry the eggplants in half the vegetable oil for 3 minutes on each side. Fry the onions in the remaining vegetable oil for 3 minutes. Add the minced meat to the onion and fry, stirring regularly, for 15 minutes. Add wine, tomatoes, salt and pepper to the minced meat. Mix thoroughly and simmer over medium heat for 5 minutes.
Обжарьте баклажаны и фарш. На среднем огне на половине растительного масла обжарьте баклажаны по 3 минуты с каждой стороны. На оставшемся растительном масле обжарьте репчатый лук в течение 3 минут. Добавьте к луку фарш и обжаривайте, регулярно помешивая, в течение 15 минут. Добавьте к фаршу вино, помидоры, соль и перец. Тщательно перемешайте и тушите на среднем огне 5 минут.
Form the moussaka. Place half of the eggplants in a baking dish, minced meat on top, then the remaining eggplants, pour over the sauce. Sprinkle moussaka with 50g cheese. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 40 minutes.
Сформируйте мусаку. В форму для запекания выложите половину баклажанов, сверху фарш, потом оставшиеся баклажаны, залейте соусом. Посыпьте мусаку 50 г сыра. Запекайте в разогретой до 180 градусов духовке в течение 40 минут.
To serve, wash the tomato and cut into thin slices. Serve the moussaka garnished with fresh tomato slices.
Помидор для подачи помойте и порежьте тонкими кружочками. Подавайте мусаку, украсив ее кружочками свежего помидора.