Defrost the chicken liver in the refrigerator for 2 hours, wash. Wash and peel the zucchini, cut lengthwise into 1 cm thick slices. Wash the champignons well and chop finely. Wash and peel the carrots, grate them. Peel the onions and finely chop them. Grate the cheese. Wash the eggs. Preheat the oven to 180 degrees.
Куриную печень разморозьте в холодильнике в течение 2 часов, помойте. Цуккини помойте и почистите, нарежьте вдоль на пластины толщиной 1 см. Шампиньоны хорошо помойте и мелко порежьте. Морковь помойте и почистите, натрите на терке. Репчатый лук почистите и мелко покрошите. Сыр натрите на терке. Яйца помойте. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Fry the zucchini. Over medium heat for 1 tbsp. l. vegetable oil, fry the zucchini slices for 3 minutes on each side. Place half in a baking dish as the first layer.
Обжарьте цуккини. На среднем огне на 1 ст. л. растительного масла обжарьте пластины цуккини по 3 минуты с каждой стороны. Выложите половину в форму для запекания первым слоем.
Prepare the roast. Heat 1 tbsp in a frying pan. l. vegetable oil. Fry the onions and carrots for 5 minutes. Place in a baking dish with a second layer.
Приготовьте обжарку. Разогрейте на сковороде 1 ст. л. растительного масла. Обжарьте лук с морковью в течение 5 минут. Переложите в форму для запекания вторым слоем.
Fry the champignons. Heat another 1 tbsp in a frying pan. l. vegetable oil. Fry the champignons with 0.5 tsp. salt for 7 minutes. Place in a baking dish with a third layer, reserving 1 tbsp. l. fried champignons to decorate the dish.
Обжарьте шампиньоны. Разогрейте на сковороде еще 1 ст. л. растительного масла. Обжарьте шампиньоны с 0,5 ч. л. соли в течение 7 минут. Переложите в форму для запекания третьим слоем, оставив 1 ст. л. обжаренных шампиньонов для украшения блюда.
Fry the liver. Fry the chicken liver in the remaining vegetable oil, stirring regularly, for 10 minutes. Place a fourth layer in a baking dish. Place the remaining zucchini on top.
Обжарьте печень. На оставшемся растительном масле обжарьте куриную печень, регулярно помешивая, в течение 10 минут. Выложите в форму для запекания четвертым слоем. Сверху положите оставшиеся кабачки.
Bake the moussaka. Whisk the sour cream with the eggs and cheese, remaining salt and pepper, and pour evenly over the zucchini. Bake the moussaka in an oven preheated to 180 degrees for 30 minutes.
Запеките мусаку. Смешайте венчиком сметану с яйцами и сыром, оставшейся солью и перцем, вылейте равномерно на кабачки. Запеките мусаку в разогретой до 180 градусов духовке в течение 30 минут.
Serve moussaka with chicken liver, garnished with fried champignons.
Подавайте мусаку с куриной печенью, украсив порцию жареными шампиньонами.