Wash the eggplants and remove the stems. Defrost the minced meat in the refrigerator for 8 hours. Sort out the walnuts and wash them. Wash the chicken eggs. Preheat the oven to 180 degrees. Wash and dry the mint, separate the leaves.
Баклажаны помойте и удалите плодоножки. Фарш разморозьте в холодильнике в течение 8 часов. Грецкие орехи переберите от сора, помойте. Куриные яйца помойте. Разогрейте духовку до 180 градусов. Мяту помойте и обсушите, отделите листочки.
Prepare the eggplants. Cut the eggplants lengthwise into 1 cm thick plates. Fry each plate over medium heat in half the vegetable oil for 3 minutes on each side.
Подготовьте баклажаны. Баклажаны разрежьте вдоль на пластины толщиной 1 см. Каждую пластину обжарьте на среднем огне на половине растительного масла по 3 минуты с каждой стороны.
Prepare the minced meat. Fry the ground beef with the nuts, salt, Mediterranean herbs and dried mint in the preheated remaining vegetable oil for 10 minutes, stirring regularly.
Подготовьте фарш. Обжарьте на разогретом оставшемся растительном масле говяжий фарш с орехами, солью, средиземноморскими травами и сушеной мятой в течение 10 минут, регулярно помешивая.
Add layers of moussaka. Grate the cheese. Place layers in a baking dish: half eggplant, half minced meat, half cheese. Repeat layers.
Выложите слои мусаки. Сыр натрите на терке. В форму для запекания выкладывайте слои: половину баклажанов, половину фарша, половину сыра. Повторите слои.
Prepare the sauce and bake the moussaka. Fry the flour in a saucepan for 30 seconds, add milk, stir, add cottage cheese and eggs. Over low heat, stirring constantly with a whisk, bring the sauce to a boil. Pour the sauce over the moussaka. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 30 minutes.
Приготовьте соус и запеките мусаку. В сотейнике обжарьте муку в течение 30 секунд, добавьте молоко, перемешайте, добавьте творог и яйца. На слабом огне, постоянно помешивая венчиком, доведите соус до кипения. Залейте соусом мусаку. Запекайте в разогретой до 180 градусов духовке в течение 30 минут.
Serve the moussaka with nuts and garnish with mint leaves.
Подавайте мусаку с орехами, украсив порцию листиками мяты.