Wash the eggplants, cut into thin slices, add salt and set aside. Wash the chicken fillet and chop finely. Repeat the same with onions and garlic. Wash the zucchini and potatoes, peel and cut into thin slices. Grate the cheese. Also prepare a baking dish, a frying pan and a small saucepan.
Баклажаны промойте, нарежьте тонкими пластинами, посолите и отложите в сторону. Куриное филе промойте и мелко нарежьте. То же самое повторите с луком и чесноком. Кабачки и картофель промойте, очистите и нарежьте тонкими дольками. Сыр натрите на терке. Также подготовьте форму для запекания, сковороду и небольшую кастрюлю.
Prepare your ingredients. Pour some vegetable oil into the frying pan and wait for it to heat up. Then add onion, garlic and chicken. Add tomato paste and oregano there and stir. Fry the ingredients for 10-15 minutes.
Подготовьте ингредиенты. На сковороду налейте немного растительного масла, дождитесь, когда оно разогреется. Затем выложите лук, чеснок и курицу. Туда же добавьте томатную пасту и орегано, перемешайте. Обжаривайте ингредиенты в течение 10-15 минут.
Prepare the vegetables. Heat a little more vegetable oil in a frying pan. Lay out the potato slices. Fry them on both sides until golden brown. Transfer to a separate plate. Blot the prepared eggplants with a paper napkin to remove excess moisture. After that, place them in a frying pan along with the zucchini, fry on both sides until golden brown.
Подготовьте овощи. Разогрейте на сковороде еще немного растительного масла. Выложите ломтики картофеля. Обжаривайте их с обеих сторон до появления золотистой корочки. Переложите на отдельную тарелку. Подготовленные баклажаны промокните бумажной салфеткой, чтобы убрать лишнюю влагу. После этого выложите их на сковороду вместе с кабачками, обжарьте с двух сторон до румяности.
Prepare the sauce. Place the frying pan on low heat, add flour, fry it for about 2-3 minutes. Then add butter. Stir the ingredients until the butter is completely melted. After this, pour milk and wine into the pan, add nutmeg. Stir the sauce thoroughly until smooth, then remove from heat.
Приготовьте соус. Сковороду поставьте на маленький огонь, добавьте муку, обжаривайте ее около 2-3 минут. Затем добавьте сливочное масло. Помешивайте ингредиенты, пока масло не растопится полностью. После этого влейте в сковороду молоко и вино, добавьте мускатный орех. Тщательно перемешайте соус до однородности, после чего снимите с огня.
Send the dish to bake. Turn on the oven to warm up to 200 degrees. Place the potatoes in the pan and the chicken on top. Then brush the ingredients with the prepared sauce. Place some of the zucchini with eggplant, chicken fillet and more sauce. Repeat layers again. At the end, sprinkle the dish with grated cheese. Place the moussaka in the oven for 40 minutes.
Отправьте блюдо запекаться. Духовку включите разогреваться до 200 градусов. В форму выложите картофель, поверх— курицу. Затем смажьте ингредиенты готовым соусом. Выложите часть кабачков с баклажанами, куриное филе и снова соус. Повторите слои еще раз. В конце посыпьте блюдо тертым сыром. Отправьте мусаку в духовку на 40 минут.
Cool the finished moussaka, then serve: in a baking dish or in portions - as you like.
Готовую мусаку остудите, после чего подайте к столу: в форме для запекания или порционно — как больше нравится.