Wash the eggplants, cut into slices and soak in salted water for 30 minutes. After this, rinse the vegetable and dry it. Boil the chicken breast until cooked. Rinse the onion, peel and cut into half rings. Also wash the pepper, remove the stem and seeds, cut it into strips. Wash the carrots, peel and grate. Wash the tomatoes and cut into slices. Rinse the greens and chop finely, and grate the cheese. Also take a frying pan, a saucepan and a baking dish.
Баклажаны промойте, нарежьте ломтиками и замочите в подсоленной воде на 30 минут. После этого овощ промойте и обсушите. Куриную грудку отварите до готовности. Лук сполосните, очистите и нарежьте полукольцами. Перец также промойте, удалите плодоножку и семена, нарежьте его соломкой. Морковь помойте, очистите и натрите на терке. Помидоры промойте и нарежьте кружочками. Зелень сполосните и мелко порубите, а сыр натрите на терке. Также возьмите сковороду, сотейник и форму для запекания.
Prepare the eggplants. Heat a little vegetable oil in a frying pan. Then lay out the prepared eggplant slices and fry them on both sides until golden brown.
Подготовьте баклажаны. На сковороде разогрейте немного растительного масла. Затем выложите ломтики подготовленных баклажанов и обжарьте их с обеих сторон до румяности.
Prepare the filling. Cut the chicken breast into small pieces and place in a deep container. Add carrots there and stir. In a frying pan with vegetable oil, fry chopped onions, sweet peppers and meat with carrots. Salt and pepper the ingredients to taste. Then add tomatoes and chopped herbs to the pan, mix thoroughly. Leave the mixture to simmer for 20 minutes.
Подготовьте начинку. Куриную грудку нарежьте небольшими кусочками, переложите в глубокую емкость. Туда же добавьте морковь, перемешайте. На сковороде с растительным маслом обжарьте нарезанный лук, сладкий перец и мясо с морковью. Посолите и поперчите ингредиенты по вкусу. Затем добавьте в сковороду помидоры и рубленую зелень, тщательно перемешайте. Оставьте смесь тушиться на 20 минут.
Prepare the sauce. Melt the butter in a saucepan. Add flour there and mix thoroughly. Fry the ingredients for 1-2 minutes. Then pour the milk into the mixture, stirring constantly to avoid lumps. Wait for the sauce to boil, then remove it from the heat. Add grated cheese and eggs, mix thoroughly.
Приготовьте соус. Сливочное масло растопите в сотейнике. Туда же добавьте муку, тщательно перемешайте. Обжаривайте ингредиенты 1-2 минуты. Затем влейте в смесь молоко, постоянно помешивая, чтобы избежать появления комочков. Дождитесь, когда соус закипит, после чего снимите его с огня. Добавьте тертый сыр и яйца, тщательно перемешайте.
Prepare the dish. Grease a baking dish with vegetable oil, then place the fried eggplants in it. Next, add boiled potatoes, chicken with vegetables and sauce. Repeat layers until ingredients are gone. Bake the finished dish for 45-50 minutes at 180 degrees.
Приготовьте блюдо. Форму для запекания смажьте растительным маслом, после чего выложите в нее обжаренные баклажаны. Далее выложите вареный картофель, курицу с овощами и соус. Повторяйте слои, пока ингредиенты не закончатся. Готовое блюдо отправьте запекаться на 45-50 минут при температуре 180 градусов.
Serve the aromatic moussaka with chicken breast in a baking dish. To make the dish look more beautiful, sprinkle it with chopped herbs: parsley, dill or basil.
Ароматную мусаку с куриной грудкой подавайте к столу в форме для запекания. А чтобы блюдо смотрелось красивее, посыпьте его рубленой зеленью: петрушкой, укропом или базиликом.