Wash the chicken drumsticks in cool water and pat dry with paper towels. Peel and rinse the ginger root, onion and garlic. Grate the ginger root and garlic cloves on a fine grater. Cut the onion into half rings. Wash the quince with a brush to remove fluff, cut it in half and remove the core and seeds. Cut into small slices. For baking, prepare food foil and a baking sheet.
Куриные голени вымойте в прохладной воде и обсушите бумажными полотенцами. Корень имбиря, репчатый лук и чеснок очистите и ополосните. Корень имбиря и зубчики чеснока натрите на мелкой терке. Репчатый лук нарежьте полукольцами. Айву вымойте с щеткой, чтобы очистить от пушка, разрежьте пополам и удалите сердцевину и семена. Порежьте на небольшие дольки. Для запекания подготовьте пищевую фольгу и противень.
Marinate the chicken. Pour soy sauce into a small container, add lemon juice, honey, salt and ground black pepper. Add ginger and garlic to the marinade, mix everything until smooth. Place the chicken drumsticks in a deep bowl and pour over the marinade. Mix well so that the marinade evenly coats the meat. Cover the bowl with drumsticks with cling film and place in the refrigerator for 2 hours.
Замаринуйте курицу. В небольшую емкость налейте соевый соус, добавьте лимонный сок, мед, соль и черный молотый перец. Имбирь и чеснок добавьте в маринад, все перемешайте до однородности. Куриные голени переложите в глубокую миску и залейте маринадом. Хорошо перемешайте, чтобы маринад равномерно покрыл мясо. Миску с голенями затяните пищевой пленкой и уберите в холодильник на 2 часа.
Prepare your ingredients. Heat vegetable oil in a frying pan. Add quince slices and fry over medium heat until golden brown. Add the onion to the quince and fry, stirring, for another 4-5 minutes, and then remove the pan from the heat.
Подготовьте ингредиенты. В сковороде разогрейте растительное масло. Выложите дольки айвы и обжарьте на среднем огне до золотистого цвета. К айве добавьте лук и обжарьте, помешивая, еще 4-5 минут, а затем снимите сковороду с огня.
Bake chicken drumsticks with quince. Preheat the oven to 180 degrees. Place baking foil on a baking sheet. Place marinated chicken drumsticks on foil along with fried quince slices and onions. Cover with a second layer of foil and seal the edges tightly. Bake for 40 minutes.
Запеките куриные голени с айвой. Разогрейте духовку до 180 градусов. На противень выложите фольгу для запекания. На фольгу положите маринованые куриные голени вместе с обжаренными дольками айвы и репчатым луком. Накройте вторым слоем фольги и плотно защипните края. Запекайте 40 минут.
Chicken drumsticks baked with quince will go perfectly with a side dish of boiled rice. Place the drumsticks with quince on serving plates and sprinkle with sesame seeds.
Запеченные с айвой куриные голени будут отлично сочетаться с гарниром из отварного риса. Выложите голени с айвой на порционные тарелки и посыпьте семенами кунжута.