Quince is a fruit that looks like an apple and a pear. It is difficult to eat it fresh, because it is hard, dry and “knits” the tongue. Quince is most often baked, fried, boiled, and made into compotes, preserves, and jams. This recipe will help you boil quince for various dishes so that it becomes softer and reveals its aroma. The fruit can be boiled either in a saucepan or in a double boiler. Boiled quince can be made into a puree, used as a pie filling, or served as an independent dish.
Айва — плод, который внешне напоминает яблоко и грушу. У сырого айвы есть трудности: он твердый, сухой и ощутимо вяжет язык. Чаще айву запекают, жарят, варят, из неё делают компоты, варенье и джемы. Этот рецепт подскажет, как отварить айву для разных блюд, чтобы она стала мягче и раскрыла свой аромат. Фрукт можно варить как в кастрюле, так и в пароварке. Из отварной айвы можно приготовить пюре, использовать как начинку для пирога или подать её как самостоятельное блюдо.
Steps / Шаги:
Wash the quince well, if desired, cut off the skin, divide into 4 parts and cut out the core with seeds.
Айву хорошо помойте, по желанию, срежьте кожицу, разделите на 4 части и вырежьте сердцевину с семенами.
Slice the quince. Cut the quince parts into small equal slices.
Нарежьте айву. Нарежьте части айвы на небольшие одинаковые дольки.
Boil the quince. Fill a saucepan with water and place over medium heat. Bring the water to a boil, then add the quince pieces and reduce the heat. Cover with a lid and cook for about 18-20 minutes until the fruits soften.
Сварите айву. Наполните кастрюлю водой и поставьте на средний огонь. Доведите воду до кипения, затем выложите кусочки айвы и убавьте огонь. Закройте крышкой и готовьте около 18-20 минут до размягчения плодов.
Pour caramel syrup over the boiled quince slices and serve.
Полейте дольки отварной айвы карамельным сиропом и подавайте к столу.