Wash the quince and lemon under running water. Dry with a towel. Remove the seeds and core from the quince. Remove seeds and zest from the lemon.
Вымойте айву и лимон под проточной водой. Обсушите полотенцем. Удалите у айвы семена и сердцевину. У лимона удалите семена и цедру.
Prepare agar-agar. Pour agar-agar into a glass of warm water for 10 minutes. When the thickener swells, place it on the stove and bring to a boil. Remove from heat immediately after boiling.
Подготовьте агар-агар. Агар-агар залейте стаканом теплой воды на 10 минут. Когда загуститель набухнет, поставьте его на плиту и доведите до кипения. Сразу после закипания снимите с плиты.
Prepare the jelly. Place the lemon and quince in a saucepan and cover with water. Cook over medium heat for 40 minutes. Then place the contents of the pan into a blender and grind until smooth. Pour in agave syrup and agar-agar in portions. Continue pureeing for 5 minutes. Pour the mixture into molds and leave at room temperature for a day.
Приготовьте желе. Положите лимон и айву в кастрюлю, залейте водой. Варите на среднем огне 40 минут. После чего поместите содержимое кастрюли в блендер и измельчите до однородной массы. Порциями влейте сироп агавы и агар-агар. Продолжайте пюрировать в течение 5 минут. Разлейте массу по формам и оставьте при комнатной температуре на сутки.
Serve the jelly on the table by first cutting it into small pieces and placing it in bowls. For a more subtle flavor, you can sprinkle the dessert with cinnamon.
Подавайте желе на стол, предварительно нарезав на небольшие кусочки и разложив по креманкам. Для более утонченного аромата можно присыпать десерт корицей.