Wash the quince, remove the core and peel, cut into small cubes. Squeeze the juice out of the lemon.
Помойте айву, удалите сердцевину и кожуру, нарежьте небольшими кубиками. Из лимона выдавите сок.
Start preparing mustard with quince. Place the pan on the stove, add sugar and dilute it with water. Wait for the mixture to boil. Add honey, mustard seeds and wine. Let simmer for 7 minutes. Place quince pieces into the syrup. Cook over low heat for 90 minutes from the moment it boils. Add lemon juice to the mixture and simmer for 5 minutes.
Начните готовить горчицу с айвой. Кастрюлю поставьте на плиту, всыпьте сахар и разбавьте его водой. Дождитесь, пока смесь закипит. Добавьте мед, горчичные зерна и вино. Дайте провариться 7 минут. Положите в сироп кусочки айвы. Варите на слабом огне 90 минут с момента закипания. Добавьте в массу лимонный сок и подержите на огне 5 минут.
Finish cooking. Remove the quince from the pan, place in a blender and grind well. After this, place the puree in a saucepan with syrup, boil for 5 minutes, stirring with a spoon. Remove from heat and leave to steep for 5 hours.
Завершите приготовление. Достаньте айву из кастрюли, поместите в блендер и хорошо измельчите. После этого поместите пюре в кастрюлю с сиропом, прокипятите 5 минут, помешивая ложкой. Снимите с огня и оставьте настаиваться 5 часов.
Serve the meat dish on a beautiful portioned plate, seasoned with mustard and quince.
Мясное блюдо подавайте на красивой порционной тарелке, приправив горчицей с айвой.