Wash the quince. Remove the core, peel, and cut the fruit into slices. Sterilize the jar and lid.
Помойте айву. Удалите сердцевину, кожуру, нарежьте плоды дольками. Простерилизуйте банку и крышку.
Make jam. Place quince in a saucepan and cover with water. Cook for 20 minutes. Add sugar to the pan and cook for another 20 minutes, stirring constantly. The sugar crystals should completely dissolve.
Сварите джем. В кастрюлю положите айву, залейте водой. Варите 20 минут. Добавьте в кастрюлю сахар, варите еще 20 минут, постоянно помешивая. Кристаллы сахара должны полностью раствориться.
Add pectin. Pour pectin into a glass and add water to half the glass. Stir constantly with a teaspoon until the mixture becomes almost homogeneous. Pour the contents of the glass into the pan, stirring the mixture constantly. Boil for 1 minute and remove from heat.
Добавьте пектин. Насыпьте в стакан пектин, долейте воды до половины стакана. Постоянно размешивайте чайной ложкой, пока масса не станет почти однородной. Вылейте содержимое стакана в кастрюлю, постоянно помешивая массу. Проварите 1 минуту и снимите с огня.
Prepare the jam for storage. Place the finished jam in a sterile jar and seal with a lid. Leave to cool at room temperature. Once the jam has cooled completely, store it in a cool, dark place.
Подготовьте джем к хранению. Выложите готовый джем в стерильную банку, укупорьте крышкой. Оставьте остывать при комнатной температуре. После того, как джем полностью остынет, переместите его для хранения в прохладное темное место.
Serve beautiful golden jam in transparent bowls.
Красивый золотистый джем подавайте в прозрачных креманках.