Wash the quince, dry it and remove the peel and seeds. After this, grate the fruit. Also take a baking sheet and parchment paper. Preheat the oven to 200 degrees.
Айву промойте, обсушите и очистите от кожуры и семян. После этого натрите фрукт на терке. Также возьмите противень и пергаментную бумагу. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Prepare the dough. Mix grated quince with sugar and vegetable oil. Add flour, baking powder, salt and vanillin to taste. Mix the ingredients thoroughly until smooth.
Приготовьте тесто. Тертую айву смешайте с сахаром и растительным маслом. Туда же добавьте муку, разрыхлитель, соль и ванилин по вкусу. Тщательно перемешайте ингредиенты до однородности.
Prepare the cookies. Line a baking sheet with a sheet of parchment paper. Then form the dough into small balls the size of a walnut. Place the ball on a baking sheet and press down lightly. Repeat with the entire dough. Place the cookies in the oven for 15 minutes at 200 degrees. Cool the finished cookies on a wire rack.
Приготовьте печенье. Противень застелите листом пергаментной бумаги. Затем сформируйте из теста небольшие шарики размером с грецкий орех. Выложите шарик на противень и слегка придавите. Повторите действия со всем тестом. Поставьте печенье в духовку на 15 минут при температуре 200 градусов. Готовое печенье остудите на решетке.
Serve the aromatic quince cookies in a small basket lined with a paper napkin or towel.
Ароматное печенье из айвы подавайте в небольшой корзинке, застеленной бумажной салфеткой или полотенцем.