Peel the physalis berries from the “lanterns” and rinse thoroughly. Cut the fruits in half, add half the sugar and leave overnight. Wash the quince, cut out the core and seeds.
Ягоды физалиса очистите от "фонариков", тщательно промойте. Разрежьте плоды пополам, засыпьте половиной сахара и оставьте на ночь. Айву промойте, вырежьте сердцевину и семечки.
Prepare the jam. Grate the quince fruits. Add them to the physalis berries in sugar. Add the remaining sugar and mix thoroughly. Place the mixture over medium heat and bring to a boil, stirring occasionally. When it boils, reduce heat to low and cook until thickened, 20-30 minutes.
Приготовьте варенье. Натрите плоды айвы на терке. Добавьте их к ягодам физалиса в сахаре. Всыпьте оставшийся сахар и тщательно перемешайте. Поставьте смесь на средний огонь, доведите до кипения, периодически помешивая. Когда закипит, убавьте огонь до минимума и готовьте до загустения 20-30 минут.
Store the jam. Cool the jam. Transfer to a pre-sterilized jar and close the lid tightly.
Отправьте варенье на хранение. Остудите варенье. Переложите в предварительно простерилизованную банку и плотно закройте крышкой.
Serve pancakes for breakfast, topped with fresh quince jam and physalis. Garnish with a couple of fresh physalis berries on top.
Подайте на завтрак оладьи, политые свежим вареньем из айвы с физалисом. Украсьте сверху парой свежих ягод физалиса.