Wash the quince well to remove any fluff on the surface and cut in half. For baking, prepare a baking dish with high sides.
Айву хорошо вымойте, чтобы очистить от пушка на поверхности, и разрежьте пополам. Для запекания подготовьте форму с высокими бортиками.
Prepare your ingredients. Cut the quince into large slices. In a small container, stir honey, 50 ml of wine, sugar and spices until smooth. In a small saucepan, heat the remaining red wine until warm and remove from the heat. Add a mixture of wine, honey, sugar and spices to the saucepan, mix well.
Подготовьте ингредиенты. Айву нарежьте крупными дольками. В небольшой емкости перемешайте до однородности мед, 50 мл вина, сахар и пряности. В небольшом сотейнике разогрейте оставшееся красное вино до теплого состояния и снимите с плиты. Добавьте в сотейник смесь вина, меда, сахара и пряностей, хорошо перемешайте.
Bake the quince. Preheat the oven to 180 degrees. Place quince slices in a baking dish and pour over the sweet spiced wine. Cover the pan with a lid or cover with food foil and place in a hot oven for 30 minutes.
Запеките айву. Духовку разогрейте до 180 градусов. В форму для запекания выложите дольки айвы и полейте сладким пряным вином. Форму накройте крышкой или затяните пищевой фольгой и поставьте в горячую духовку на 30 минут.
Let the finished quince cool, place the baked slices in a jam socket and sprinkle with powdered sugar before serving.
Готовой айве дайте остыть, выложите запеченные дольки в розетку для варенья и посыпьте сахарной пудрой перед подачей к столу.