Wash the quince, cut it in half, remove the core. Preheat the oven to 200 degrees. Prepare the foil. Sort out the walnuts and wash them. Wash raisins, dates, dried apricots, dried apples and pumpkin seeds. Finely chop the prunes, dried apricots and apples.
Айву помойте, разрежьте пополам, удалите сердцевину. Разогрейте духовку до 200 градусов. Подготовьте фольгу. Грецкие орехи переберите от сора и помойте. Изюм, финики, курагу, сушеные яблоки и тыквенные семечки помойте. Чернослив, курагу и яблоки мелко покрошите.
Prepare quince and dried fruits. Wrap the quince halves in foil and bake in an oven preheated to 200 degrees for 20 minutes. Mix walnuts, raisins, dates, dried apricots and apples with cognac and leave for 20 minutes.
Подготовьте айву и сухофрукты. Заверните половинки айвы в фольгу и запеките в духовке, разогретой до 200 градусов, в течение 20 минут. Грецкие орехи, изюм, финики, курагу и яблоки смешайте с коньяком, оставьте на 20 минут.
Make the filling. Melt butter in a frying pan, add walnuts, raisins, dates, dried apricots, apples and pumpkin seeds. Add sugar, mix thoroughly, fry for 5 minutes.
Сделайте начинку. Растопите на сковороде сливочное масло, выложите грецкие орехи, изюм, финики, курагу, яблоки и тыквенные семечки. Добавьте сахар, тщательно перемешайте, обжаривайте 5 минут.
Form the dish. Place a tablespoon of filling on half a quince and pour over honey.
Сформируйте блюдо. На половинку айвы положите столовую ложку начинки, полейте медом.
Serve quince and dried fruit with a scoop of vanilla ice cream.
Подавайте айву с сухофруктами с шариком ванильного мороженого.