Wash the quince thoroughly and peel it using a vegetable peeler. Then cut the fruit in half and remove the core. Wash the lemon.
Айву тщательно вымойте и очистите от кожуры с помощью овощечистки. Затем разрежьте фрукт пополам и удалите сердцевину. Помойте лимон.
Prepare your ingredients. Pour 3 glasses of water into a deep bowl and squeeze the juice of half a lemon into it. Dip the quince there and hold for 15-20 minutes. Place peelings and quince seeds on the bottom of a wide and deep frying pan - they are needed to give a pleasant yellow color and to create a jelly-like consistency of the syrup.
Подготовьте ингредиенты. В глубокую миску влейте 3 стакана воды и выдавите в нее сок половины лимона. Опустите туда айву и подержите 15-20 минут. На дно широкой и глубокой сковороды выложите очистки и семечки айвы — они нужны для придания приятного желтого цвета и для создания желеподобной консистенции сиропа.
Prepare quince with syrup. Remove the quince from the water and place it in the pan, core side up. Pour half a glass of sugar and 0.5 tsp into the center of the half. cinnamon. Place the cloves and fill everything with two glasses of clean water. Place the frying pan over medium heat, cover with a lid and cook the quince for 40 minutes. Then turn the quince over and let it boil for 10 minutes. Take out the quince, pour cream over it, and strain the syrup.
Приготовьте айву с сиропом. Достаньте айву из воды и выложите ее в сковороду сердцевиной наверх. В центр половинки насыпьте полстакана сахара и 0,5 ч. л. корицы. Положите гвоздику и залейте все двумя стаканами чистой воды. Поставьте сковороду на средний огонь, накройте крышкой и готовьте айву 40 минут. Затем переверните айву и дайте прокипеть 10 минут. Достаньте айву, полейте ее сливками, а сироп процедите.
Serve the creamed quince with strained syrup and garnish with walnuts.
Подавайте айву со сливками с процеженным сиропом, украсив ее грецкими орехами.