The taste of fresh quince is astringent, sweetish, and the fruit itself is hard and not too juicy. Quince is mainly consumed in cooked form. It is used to make jam, marmalade, and is also served with meat or stuffed and baked. You can stuff quinces with raisins, dried bananas, dates, dried apricots, and nuts. Quince pulp contains a high concentration of sugars: fructose and glucose, as well as a high content of potassium, iron, calcium and copper. Before eating, remove the seeds from quince - they contain toxic substances.
Айва обладает вяжущим и слегка сладковатым вкусом, сам плод твердый и не слишком сочный. Обычно айву употребляют в приготовленном виде: из нее готовят варенье и мармелад, подают к мясу или начиняют и запекают. Начинять айву можно изюмом, сушеными бананами, финиками, курагой и орехами. В мякоти айвы содержится высокая концентрация сахаров — фруктозы и глюкозы, а также много калия, железа, кальция и меди. Перед употреблением удаляйте семена айвы — в них содержатся ядовитые вещества.
Steps / Шаги:
Rinse the quince fruits and dry them with a paper towel. Cut the top off the quince and set aside. Using a teaspoon or knife, scrape out the center to create a wide indentation for the filling. Remove the pits from the dates and cut into small pieces. Blend the pine nuts for a few seconds in a blender. Preheat the oven to 180 degrees. Prepare your baking sheet and muffin tins.
Плоды айвы промойте и обсушите бумажным полотенцем. Срежьте верхушку с айвы и отложите. Чайной ложкой или ножом вычистите сердцевину, чтобы получилось широкое углубление для начинки. Финики освободите от косточек и порежьте на небольшие кусочки. Кедровые орехи перебейте в течение нескольких секунд в блендере. Разогрейте духовку до 180 градусов. Подготовьте противень и формы для кексов.
Stuff the quince. Fill the quince with dates and nuts. Add 0.5 tbsp. l. sugar into each quince and pour honey. Place muffin tins on a baking tray and place stuffed fruit in each.
Нафаршируйте айву. Заполните айву финиками и орехами. Добавьте 0,5 ст. л. сахара в каждый плод айвы и полейте медом. На противень для запекания поставьте формы для кексов и положите в каждую нафаршированные фрукты.
Bake the quince. Cover the fruit with the cut tops and place in the oven to bake. Bake the quince at 180 degrees for about 15 minutes. Pierce the quince pulp with a toothpick or knife to check readiness - if the fruit is soft, then the dessert is ready.
Запеките айву. Накройте фрукты срезанными верхушками и поставьте в духовку для запекания. Запекайте айву при температуре 180 градусов около 15 минут. Проткните мякоть айвы зубочисткой или ножом, чтобы проверить готовность — если фрукт мягкий, то десерт готов.
Serve the baked quince 10-15 minutes after cooking, so that it has time to cool slightly. Sprinkle dessert with powdered sugar and pine nuts.
Подавайте запеченную айву через 10-15 минут после приготовления, чтобы она успела немного остыть. Посыпьте десерт сахарной пудрой и кедровыми орехами.