Wash the lamb and dry with paper towels. Peel the onions and rinse. Wash the quince, cut into 4 parts and cut out the core. Remove the stem and seeds from the bell pepper and rinse the pepper. To serve, soak the cilantro for 15 minutes in a deep bowl of cool water, then shake off the liquid. Trim the stems of the cilantro and finely chop the fluffy part.
Баранину вымойте и высушите бумажными полотенцами. Репчатый лук очистите от шелухи и сполосните. Айву вымойте, разрежьте на 4 части и вырежьте сердцевину. У болгарского перца удалите плодоножку и семена, перец ополосните. Кинзу для подачи замочите на 15 минут в глубокой миске с прохладной водой, затем стряхните жидкость. У кинзы обрежьте стебли, а пушистую часть мелко нашинкуйте.
Prepare your ingredients. Cut the lamb into small pieces. Cut the quince into slices about 1.5 cm thick, and finely chop the onion. Cut the bell pepper into thin strips.
Подготовьте ингредиенты. Баранину нарежьте небольшими кусочками. Айву порежьте на дольки толщиной примерно 1,5 см, а репчатый лук мелко нашинкуйте. Болгарский перец нарежьте тонкой соломкой.
Fry the quince and meat. Heat 1 tbsp in a frying pan. l. vegetable oil, lay out the quince slices, sprinkle them with sugar and, stirring, fry until golden brown over medium heat. Transfer the quince to a separate container, and add the remaining vegetable oil and chopped lamb to the frying pan. Salt and pepper the meat and fry until golden brown.
Обжарьте айву и мясо. В сковороде разогрейте 1 ст. л. растительного масла, выложите дольки айвы, посыпьте их сахаром и, помешивая, обжарьте до золотистого цвета на среднем огне. Переложите айву в отдельную емкость, а на сковороду добавьте оставшееся растительное масло и нарезанную баранину. Мясо посолите, поперчите и обжарьте до румяного цвета.
Add vegetables and simmer lamb with quince. Add onions and bell peppers to the meat in the pan. Fry the vegetables and meat, stirring, for 5-7 minutes, and then return the fried quince slices to the pan. Add coriander and cumin, stir and pour dry white wine into the meat and quince. Cover the pan with a lid and reduce heat. Simmer the lamb with quince and vegetables until done, about 30 minutes.
Добавьте овощи и потушите баранину с айвой. В сковороду к мясу добавьте репчатый лук и болгарский перец. Жарьте овощи с мясом, помешивая, 5-7 минут, а затем верните в сковороду обжаренные дольки айвы. Добавьте кориандр и зиру, перемешайте и влейте к мясу с айвой белое сухое вино. Накройте сковороду крышкой и убавьте огонь. Тушите баранину с айвой и овощами до готовности примерно 30 минут.
Sprinkle lamb stewed with quince with finely chopped cilantro before serving. Serve the meat with quince with a side dish of boiled potatoes.
Тушенную с айвой баранину посыпьте перед подачей к столу мелко порубленной кинзой. Подавайте мясо с айвой с гарниром из отварного картофеля.