Remove the butter from the refrigerator in advance and grate the cheese coarsely. Beat the egg with water and salt. Sift flour with baking powder. Preheat the oven to 180°C and prepare a baking dish.
Заранее достаньте сливочное масло из холодильника, натрите крупно сыр. Взбейте яйцо с водой и солью. Просейте муку с разрыхлителем. Разогрейте духовку до 180°C и подготовьте форму для запекания.
Prepare the dough: add soft butter to the flour with baking powder and grind until crumbly. Pour in the egg beaten with water and salt and knead the dough. Roll it into a ball, cover with film and place in the refrigerator for 30 minutes.
Приготовьте тесто: к муке с разрыхлителем добавьте мягкое сливочное масло и перетрите до состояния крошки. Влейте взбитое с водой и солью яйцо и замесите тесто. Скатайте его в шар, накройте пленкой и поместите в холодильник на 30 минут.
Prepare the filling: Boil the broccoli in salted water. Beat the egg, combine with cream and milk, add a little salt, add grated cheese, nutmeg and mix well.
Приготовьте начинку: отварите брокколи в подсоленной воде. Взбейте яйцо, соедините со сливками и молоком, немного посолите, добавьте тертый сыр, мускатный орех и хорошо перемешайте.
Roll out the dough to a thickness of 0.5 cm so that it is slightly larger than your pan to make the sides.
Раскатайте тесто в пласт толщиной 0,5 см, так чтобы он по размеру чуть больше, чем ваша форма, чтобы сделать бортики.
Grease the mold with butter, place the dough and form sides 3-4 cm high. Distribute the broccoli evenly, pour in the cream mixture and place in the oven for 35 minutes.
Смажьте форму сливочным маслом, выложите тесто и сформируйте бортики высотой 3-4 см. Равномерно распределите брокколи, залейте сливочной смесью и отправьте в духовку на 35 минут.
Cut the finished quiche into portions and serve.
Готовый киш нарежьте на порции и подавайте.