Wash the eggplants, cut into rings 5-7 mm thick, add salt, and leave for 20 minutes. Rinse the pieces, dry with a paper towel and fry in olive oil on each side for 2-3 minutes until golden brown. Peel the onion and chop finely. Finely chop the canned tomatoes. Grate the cheese on a coarse grater.
Вымойте баклажаны, нарежьте кольцами толщиной 5-7 мм, подсолите, оставьте на 20 минут. Промойте кусочки, обсушите бумажным полотенцем и обжарьте на оливковом масле с каждой стороны по 2-3 минуты до золотистого цвета. Лук очистите и мелко порежьте. Консервированные помидоры мелко порежьте. Натрите сыр на крупной терке.
Prepare ingredients for baking. Heat the oil in a frying pan, add the onion, fry until transparent. Add the minced meat to the onion and fry for 10 minutes. Add finely chopped tomatoes, dried garlic, cinnamon, salt and pepper. Simmer over low heat for 20-30 minutes until the liquid evaporates.
Подготовьте к запеканию ингредиенты. Разогрейте масло в сковороде, добавьте лук, обжаривайте до прозрачности. Фарш выложите к луку и жарьте в течение 10 минут. Добавьте туда же мелко нарезанные помидоры, сушеный чеснок, корицу, соль и перец. Тушите на маленьком огне 20-30 минут до испарения жидкости.
Prepare the sauce. Wait for the butter to melt in the saucepan, stir in the flour and fry for 2-3 minutes. Pour milk in a thin stream, stirring. Bring to a boil. Reduce heat, add salt and simmer the mixture until it thickens.
Подготовьте соус. Дождитесь, пока в сотейнике растопится сливочное масло, вмешайте муку и обжаривайте 2-3 минуты. Молоко влейте тонкой струйкой, помешивая. Доведите до кипения. Убавьте огонь, посолите и вываривайте смесь, пока она не загустеет.
Bake the moussaka. Place a third of the fried eggplants overlapping each other in the baking dish. Spread half of the minced meat on top. Then place the eggplants again and the rest of the minced meat on them. Cover everything with a third layer of eggplant. Pour over the sauce. Sprinkle with grated cheese. Place in an oven preheated to 180 degrees to bake for 40-45 minutes. After oven, let the dish rest for 15 minutes.
Запеките мусаку. В форму для запекания выложите внахлест треть жареных баклажанов. Сверху распределите половину мясного фарша. Затем снова разложите баклажаны и на них остаток фарша. Накройте все третьим слоем баклажанов. Полейте соусом. Присыпьте тертым сыром. Отправьте в предварительно разогретую до 180 градусов духовку запекаться 40-45 минут. После духовки дайте блюду отдохнуть 15 минут.
Garnish the moussaka cut into portions with fresh, finely chopped parsley.
Украсьте разрезанную на порционные куски мусаку свежей мелко порезанной петрушкой.