Prepare a baking dish with high sides. Peel the onion and chop finely. Cut off the stem of the eggplant and peel it with a knife or vegetable peeler. Cut lengthwise into slices 1-1.5 cm thick. Grate the cheese on a medium or coarse grater. Rinse the basil to serve. Preheat the oven to 200 degrees.
Подготовьте форму для запекания с высокими бортиками. Лук очистите и мелко нарежьте. Срежьте у баклажанов плодоножку и очистите от кожуры ножом или овощечисткой. Порежьте вдоль ломтиками толщиной 1-1,5 см. Натрите сыр на средней или крупной терке. Ополосните базилик для подачи. Духовку разогрейте до 200 градусов.
Prepare the minced meat for the moussaka. Place the frying pan over high heat, add oil and heat it. Then reduce the heat and put the onion in the pan, fry it until soft for 5-10 minutes. Add minced meat to the onion and fry it for 10-15 minutes. Stir the meat constantly and add salt and pepper at the end of frying.
Подготовьте фарш для мусаки. Поставьте сковороду на сильный огонь, добавьте масло и разогрейте его. Затем уменьшите огонь и положите в сковороду лук, обжарьте его мягкости 5-10 минут. Добавьте к луку фарш и жарьте его 10-15 минут. Постоянно помешивайте мясо, в конце жарки посолите и поперчите.
Fry the eggplant slices. Heat oil in a clean frying pan. Fry the eggplants in vegetable oil on both sides for 3 minutes on each. After frying, drain the eggplants on paper towels. Then place the fried slices in a colander and press lightly to remove excess oil.
Обжарьте ломтики баклажанов. На чистой сковороде разогрейте масло. Обжарьте баклажаны на растительном масле с двух сторон по 3 минуты с каждой. После обжарки складывайте баклажаны на бумажные полотенца. А затем положите обжаренные ломтики в дуршлаг и слегка надавите, чтобы убрать лишнее масло.
Form a casserole. Place the eggplants in a thick layer in a baking dish, add salt, half the Provençal herbs and pepper. Sprinkle the eggplants with some of the grated cheese (a third of the total mass). Then spread the fried minced meat and sprinkle with the second part of the cheese. The last layer is tomato slices and remaining herbs. Sprinkle cheese on top of the moussaka.
Сформируйте запеканку. Баклажаны плотным слоем уложите в форму для запекания, посолите, добавьте половину прованских трав и перец. Посыпьте баклажаны частью тертого сыра (треть от общей массы). После распределите обжаренный фарш и присыпьте второй частью сыра. Последний слой — ломтики помидора и оставшиеся травы. Сверху мусаку посыпьте сыром.
Bake the moussaka. In a deep bowl, beat eggs with sour cream and salt using a blender. Fill the pan with whipped sauce. Place the moussaka in the oven at 200 degrees for 35-40 minutes.
Запеките мусаку. В глубокой миске взбейте с помощью блендера яйца со сметаной, посолите. Залейте форму взбитым соусом. Поставьте запекаться мусаку в духовку при температуре 200 градусов на 35-40 минут.
Remove the baking dish from the oven and leave the dish to cool for 10-15 minutes. Then cut into portions and serve with fresh herbs.
Достаньте из духовки форму для запекания, оставьте блюдо остужаться на 10-15 минут. После порежьте на порционные кусочки и подавайте к столу со свежей зеленью.