Remove the skins from the onion, rinse and finely chop. Rinse the parsley, dry it on a towel and finely chop it, leaving a few leaves for decoration. Wash the tomatoes, cut them in half and grate them on a coarse grater so that the skin remains in your hands. Wash the eggs. Remove the milk from the refrigerator in advance. Preheat the oven to 220 degrees.
С лука снимите шелуху, ополосните и мелко нарежьте. Петрушку ополосните, обсушите на полотенце и мелко порубите, оставив несколько листиков для украшения. Помидоры промойте, разрежьте пополам и натрите на крупной терке, чтобы кожица осталась в руках. Вымойте яйца. Молоко заранее достаньте из холодильника. Разогрейте духовку до 220 градусов.
Prepare the couscous. Place the couscous in a bowl. Boil water in a kettle and pour 500-600 ml of water over the cereal. Cover the bowl and leave for 10 minutes to allow the cereal to swell. Then loosen the cereal.
Приготовьте кускус. Всыпьте кускус в миску. Вскипятите воду в чайнике и залейте крупу 500-600 мл воды. Накройте миску, оставьте на 10 минут, чтобы крупа набухла. После разрыхлите крупу.
Prepare the meat filling. Pour vegetable oil into the frying pan, heat it and add the onion. Fry it over medium heat for 4-5 minutes. Then add the minced meat and, stirring the ingredients with a spatula, break up the meat pieces. Add chopped tomatoes, parsley, black pepper and salt to taste.
Приготовьте мясную начинку. В сковороду влейте растительное масло, разогрейте его и выложите лук. 4-5 минут обжаривайте его на среднем огне. Затем выложите фарш и, перемешивая ингредиенты лопаткой, разбейте мясные кусочки. Добавьте измельченные помидоры, петрушку, черный перец и соль по вкусу.
Prepare the sauce. Place the butter in a saucepan and start heating it over low heat. When the butter is melted, gradually add flour to the butter. Mix thoroughly with a whisk to avoid lumps. Cook until flour mixture is golden brown, 5-7 minutes. Then pour in the milk in a thin stream, stir and cook for about 10 minutes. Then cool and add raw eggs to the sauce. Stir.
Приготовьте соус. В сотейник выложите сливочное масло и начните разогревать его на медленном огне. Когда масло растопится, постепенно добавляйте в масло муку. Тщательно перемешивайте венчиком, чтобы избежать комочков. Готовьте до золотистого цвета мучной смеси 5-7 минут. Затем влейте тонкой струйкой молоко, перемешайте и готовьте еще примерно 10 минут. После остудите и введите в соус сырые яйца. Размешайте.
Form and bake the moussaka. Grease a baking dish with vegetable oil. Spread the couscous over the bottom of the pan, then add the minced meat and layer the couscous again. Pour the sauce over the casserole and place in the oven for 15-20 minutes at 200 degrees. After baking, cool the casserole for 10 minutes, then serve.
Сформируйте и запеките мусаку. Форму для запекания смажьте растительным маслом. Распределите по дну формы кускус, затем положите мясной фарш и снова выложите кускус. Залейте запеканку соусом и поставьте в духовку на 15-20 минут при температуре 200 градусов. После запекания остудите 10 минут запеканку, затем подавайте к столу.
Cut the moussaka into rectangular pieces with a knife. Place on a serving platter and arrange parsley sprigs on top for garnish.
Мусаку разрежьте ножом на прямоугольные кусочки. Выложите на сервировочное блюдо и разложите веточки петрушки сверху для украшения.