Wash the cilantro, dry it and chop it finely, leaving the leaves from one branch for decoration. Peel and wash the potatoes and eggplants, cut the eggplants into slices lengthwise. Wash the bell pepper, remove seeds and stems, then cut into slices. Peel the garlic and pass through a press. Grate the cheese on a coarse grater.
Кинзу помойте, просушите и мелко нарежьте, оставив листья с одной веточки для украшения. Картофель и баклажаны очистите и промойте, баклажаны нарежьте ломтиками вдоль. Перец болгарский помойте, очистите от семян и плодоножки, затем нарежьте кружочками. Чеснок очистите и пропустите через пресс. Сыр натрите на крупной терке.
Prepare vegetables and minced meat. Boil the potatoes until half cooked, drain the water and cut into slices. Fry the garlic in a frying pan until golden brown, add the minced meat and simmer for 20 minutes. Then add cilantro, cinnamon, paprika, ground black pepper, salt and turmeric. Mix everything and simmer for another 10 minutes. Fry the eggplant slices on both sides for 3 minutes.
Подготовьте овощи и фарш. Картофель отварите до полуготовности, слейте воду и нарежьте кружочками. Чеснок обжарьте на сковороде до золотистого цвета, добавьте фарш и тушите 20 минут. Затем добавьте кинзу, корицу, паприку, черный молотый перец, соль и куркуму. Все перемешайте и тушите еще 10 минут. Ломтики баклажанов обжарьте с двух сторон по 3 минуты.
Place the casserole in the pan. Grease the pan with olive oil and lay out the ingredients in layers: first potatoes, salt them a little, then eggplants, then minced meat and bell peppers, sprinkle cheese on top. Bake in the oven at 180 degrees for 45 minutes.
Выложите запеканку в форму. Форму смажьте оливковым маслом и выложите ингредиенты слоями: сначала картофель, посолите его немного, затем баклажаны, потом фарш и болгарский перец, сверху посыпьте сыром. Запеките в духовке при температуре 180 градусов в течение 45 минут.
Place the moussaka on a plate and garnish with coriander leaves.
Выложите мусаку на тарелку и украсьте листьями кинзы.