Wash the eggplants and cut into thin slices. After this, fry the vegetable slices in olive oil on both sides. Rinse the onion with cold water, peel and finely chop. Wash the tomatoes, cut into slices and remove the seeds. Wash the greens for serving. Also prepare a baking dish, foil and a frying pan.
Баклажаны промойте и нарежьте тонкими кружочками. После этого обжарьте овощные дольки на оливковом масле с обеих сторон. Лук сполосните холодной водой, очистите и мелко порубите. Помидоры промойте, нарежьте дольками и удалите семена. Зелень для подачи промойте. Также подготовьте форму для запекания, фольгу и сковороду.
Prepare the meat filling. Heat some olive oil in a frying pan. Then add the onions and fry them until translucent. After this, add minced meat to the pan and mix the ingredients. Fry the mixture until cooked. At the end, add tomatoes, salt and pepper to taste, stir. Remove the finished filling from the heat and set aside.
Подготовьте мясную начинку. На сковороде разогрейте немного оливкового масла. Затем выложите репчатый лук, обжарьте его до прозрачности. После этого добавьте в сковороду фарш, перемешайте ингредиенты. Обжаривайте смесь до готовности. В конце добавьте помидоры, соль и перец по вкусу, перемешайте. Готовую начинку снимите с огня и оставьте в стороне.
Prepare the dish. Turn on the oven to warm up to 180 degrees. Place some of the eggplants on the bottom of the pan. Spread half of the meat filling and tomato sauce on top. Repeat layers again. Cover the finished dish tightly with foil and bake for 25 minutes. After this, remove the foil, sprinkle the dish with cheese and put it in the oven for another 10 minutes.
Приготовьте блюдо. Духовку включите разогреваться до 180 градусов. На дно формы выложите часть баклажанов. Сверху распределите половину мясной начинки и томатный соус. Повторите слои еще раз. Готовое блюдо плотно накройте фольгой и отправьте запекаться на 25 минут. После этого снимите фольгу, посыпьте блюдо сыром и уберите в духовку еще на 10 минут.
Wait for the moussaka to cool, then serve it. Use dill as a decoration: chop the greens and sprinkle the dish with it.
Дождитесь, когда мусака остынет, после чего подайте ее к столу. В качестве украшения используйте укроп: порубите зелень и посыпьте ею блюдо.