Boil the chickpeas first. Wash the eggplants and cut into circles, and then into quarters. Salt the vegetable and leave it aside for 20 minutes. Then rinse and dry the eggplants. Wash the chicken meat and cut into small pieces. Peel the onion and cut into half rings. Wash and chop the chili pepper, garlic and tomatoes. Chop the parsley, leaving a few leaves for decoration. Prepare a frying pan, a cooking sleeve and a baking dish.
Нут предварительно отварите. Баклажаны промойте и нарежьте кружочками, а после — четвертинками. Посолите овощ и оставьте его в стороне на 20 минут. Затем баклажаны промойте и обсушите. Куриное мясо промойте и нарежьте небольшими кусочками. Лук очистите и нарежьте полукольцами. Перец чили, чеснок и помидоры промойте и измельчите. Зелень петрушки порубите, оставив немного листочков для украшения. Приготовьте сковороду, кулинарный рукав и форму для запекания.
Prepare the eggplants. Heat a little vegetable oil in a frying pan. Then lay out the vegetable slices and fry them on both sides until golden brown. Transfer the finished eggplants to a plate lined with a paper towel or napkin.
Подготовьте баклажаны. На сковороде разогрейте немного растительного масла. Затем выложите овощные дольки и обжарьте их с обеих сторон до румяной корочки. Готовые баклажаны переложите на тарелку, застеленную бумажным полотенцем или салфеткой.
Prepare the moussaka. Place chicken breast pieces in the pan. Fry the meat for 8-10 minutes over high heat, then add onion, salt and black pepper to taste. Add garlic and chili pepper there and mix. Fry the ingredients for 10 minutes. At the end, add tomatoes, chickpeas, parsley and eggplant to the ingredients, mix. After this, pour water into the pan, add salt to taste and leave to simmer covered for 10 minutes.
Приготовьте мусаку. На сковороду выложите кусочки куриной грудки. Обжаривайте мясо 8-10 минут на большом огне, после чего добавьте к нему лук, соль и черный перец по вкусу. Туда же отправьте чеснок и перец чили, перемешайте. Обжаривайте ингредиенты 10 минут. В конце добавьте к ингредиентам помидоры, нут, петрушку и баклажаны, перемешайте. После этого влейте в сковороду воду, посолите по вкусу и оставьте тушиться под крышкой 10 минут.
Finish cooking. Turn on the oven to warm up to 180 degrees. When the moussaka is ready, transfer it to a baking sleeve, seal the edges and place in a baking dish. Place the moussaka in the oven for another 10 minutes to finish cooking.
Закончите приготовление. Духовку включите разогреваться до 180 градусов. Когда мусака будет готова, переложите ее в кулинарный рукав, закрепите края и выложите в форму для запекания. Отправьте мусаку в духовку еще на 10 минут, чтобы она окончательно приготовилась.
Cool the finished moussaka, then remove from the sleeve and distribute in portions onto plates. Garnish the dish with parsley leaves, then serve.
Готовую мусаку остудите, после чего достаньте из рукава и распределите порционно по тарелкам. Украсьте блюдо листьями петрушки, после чего подайте к столу.