Take the milk out of the refrigerator. Wash and peel the vegetables. Cut the vegetables for the vegetable layer (potatoes, eggplant, zucchini and bell peppers) into cubes. Grate the cheese. Wash the parsley and chop finely. Take out the blender.
Достаньте из холодильника молоко. Помойте и почистите овощи. Нарежьте овощи для овощного слоя (картофель, баклажан, кабачок и сладкий перец) на кубики. Натрите сыр. Петрушку помойте и мелко нарежьте. Достаньте блендер.
Prepare the ingredients for the moussaka. Grind the tomato and onion in a blender and combine with minced beef. Then heat the olive oil in a deep frying pan, add the resulting mixture, salt and pepper and simmer over medium heat for 20 minutes. Stir occasionally. In another frying pan, also heat the olive oil, add the chopped potatoes, eggplant, zucchini and bell peppers, and fry over medium heat for 10 minutes.
Подготовьте ингредиенты для мусаки. Помидор и лук измельчите в блендере и соедините с говяжьим фаршем. Затем нагрейте оливковое масло в глубокой сковороде, выложите получившуюся смесь, посолите, поперчите и тушите на среднем огне 20 минут. Периодически помешивайте. В другой сковороде также разогрейте оливковое масло, выложите нарезанные картофель, баклажан, кабачок и сладкий перец, жарьте на среднем огне в течение 10 минут.
Prepare the sauce. Melt the butter in a saucepan, add the flour and fry it over medium heat for 3-5 minutes until golden brown. Then pour in the milk little by little, stirring constantly. Add salt, pepper, a pinch of nutmeg, bring to a boil and cook for 1-2 minutes until the sauce thickens.
Приготовьте соус. Растопите в кастрюле сливочное масло, всыпьте муку и обжарьте ее на среднем огне в течение 3-5 минут до золотистого цвета. Затем понемногу влейте молоко, постоянно помешивая. Посолите, поперчите, бросьте щепотку мускатного ореха, доведите до кипения и варите в течение 1-2 минуты, пока соус не загустеет.
Bake the moussaka. Grease the pan with oil, lay out a vegetable layer, a meat layer, pour in bechamel sauce, sprinkle with cheese, breadcrumbs and place in the oven for 20 minutes at 180 degrees.
Запеките мусаку. Смажьте форму маслом, выложите овощной слой, мясной слой, залейте соусом бешамель, посыпьте сыром, панировочными сухарями и поставьте в духовку на 20 минут при температуре 180 градусов.
Garnish the dish with chopped parsley.
Украсьте блюдо нарезанной петрушкой.