Rinse the chicken fillet, chop the meat with a knife or grind through a meat grinder. Peel the zucchini, remove the core and cut into rings. Wash the eggplants and cut into circles. To prevent eggplants from becoming bitter and absorbing less oil, salt them and leave for 20 minutes, then rinse. Peel the onion and chop finely. Wash the eggs and separate the yolks from the whites. Wash the tomatoes. Grate the cheese on a medium or coarse grater. Wash and chop the parsley for serving. Preheat the oven to 180-200 degrees.
Куриное филе ополосните, порубите мясо ножом или прокрутите через мясорубку. Кабачок очистите, удалите сердцевину и нарежьте кольцами. Баклажаны помойте и нарежьте кружками. Чтобы баклажаны не горчили и впитывали меньше масла, посолите их и оставьте на 20 минут, затем промойте. Лук очистите и мелко нарежьте. Яйца помойте и отделите желтки от белков. Помидоры помойте. Сыр натрите на средней или крупной терке. Петрушку для подачи помойте и нарежьте. Разогрейте духовку до 180-200 градусов.
Prepare the vegetable filling. Sprinkle the zucchini with salt and pepper and distribute the spices. Heat a frying pan over high heat. Grease it with a few drops of olive oil and fry the zucchini on both sides for 2-3 minutes. Next batch, fry the eggplants.
Приготовьте овощную начинку. Кабачки посыпьте солью и перцем, распределите специи. Разогрейте на сильном огне сковороду. Смажьте ее несколькими каплями оливкового масла и обжарьте кабачки с обеих сторон по 2-3 минуты. Следующей партией обжарьте баклажаны.
Make milk sauce. Pour the milk into a small saucepan or saucepan and add the yolks, salt, pepper, and nutmeg. Warm the mixture over low heat, stirring constantly with a whisk. After 5-7 minutes, add flour and, stirring constantly, bring the mixture until thick. Remove sauce from heat.
Сделайте молочный соус. В небольшую кастрюлю или сотейник влейте молоко и добавьте желтки, соль, перец, мускатный орех. Прогрейте смесь на медленном огне, постоянно помешивая венчиком. Всыпьте спустя 5-7 минут муку и, постоянно помешивая, доводите смесь до загустения. Снимите соус с огня.
Fry the minced meat. Place the onion in a frying pan greased with olive oil. Fry until golden brown, about 3-5 minutes. Then add the minced meat to the pan and fry all the ingredients together, breaking up any lumps, until cooked, 15 minutes.
Обжарьте фарш. Лук выложите в сковороду, смазанную оливковым маслом. Обжарьте до золотистого цвета примерно 3-5 минут. После добавьте в сковороду фарш и обжаривайте все ингредиенты вместе, разбивая комочки, до готовности 15 минут.
Prepare the moussaka. Grind the tomatoes using a blender until pureed, add tomato paste. Pour the tomato mixture into the pan with the meat. Add salt and pepper, then stir and remove from heat. Grease a baking dish with milk sauce. Place the eggplants on the bottom and brush them with sauce again, spread the minced meat on them and again the sauce. Place zucchini on top in an even layer. Top with remaining sauce. Place the pan in an oven preheated to 180-200 degrees for 25-30 minutes. Then remove the casserole, sprinkle with cheese and return to the pan to bake for another 15 minutes.
Приготовьте мусаку. Помидоры измельчите с помощью блендера до состояния пюре, добавьте томатную пасту. Влейте в сковороду к мясу томатную смесь. Посолите и поперчите, после перемешайте и снимите с огня. Форму для запекания смажьте молочным соусом. Выложите на дно баклажаны и смажьте еще раз соусом, распределите на них фарш и снова соус. Сверху ровным слоем выложите кабачки. Полейте оставшимся соусом. Поставьте форму в разогретую до 180-200 градусов духовку на 25-30 минут. После достаньте запеканку, посыпьте сыром и верните форму еще на 15 минут запекаться.
When serving, leave the moussaka to sit for 10 minutes after removing from the oven. Then chop it and sprinkle with fresh herbs.
При подаче оставьте мусаку на 10 минут настояться после того, как достали из духовки. Затем нарежьте ее и посыпьте свежей зеленью.