Defrost the minced meat in the refrigerator for 3 hours. Peel the onions and garlic. Finely chop the onion.
Фарш разморозьте в холодильнике в течение 3 часов. Репчатый лук и чеснок почистите. Репчатый лук мелко покрошите.
Prepare vegetables, sauce and minced meat. Place the eggplants and bell peppers on a baking sheet, sprinkle with oil, and bake in an oven preheated to 200 degrees for 10 minutes. While the vegetables are roasting, prepare the sauce. Mix the curdled milk with feta cheese, garlic, lemon juice and salt in a blender. In a separate bowl, add onions, salt and Provençal herbs to the minced meat and mix.
Подготовьте овощи, соус и фарш. Выложите на противень баклажаны и сладкий перец, сбрызните маслом, запеките в разогретой до 200 градусов духовке в течение 10 минут. Пока овощи запекаются, приготовьте соус. Смешайте блендером простоквашу с брынзой, чесноком, лимонным соком и солью. В отдельной посуде в мясной фарш добавьте репчатый лук, соль и прованские травы, перемешайте.
Bake the moussaka. Cut the potatoes into slices, place half on a baking sheet greased with vegetable oil. Brush with some of the sauce. Place tomatoes, eggplants and minced meat on potatoes, coat with sauce. Scatter the bell peppers, carrots and remaining potatoes on top. Pour the remaining sauce over the moussaka. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 1 hour.
Запеките мусаку. Картофель нарежьте кружочками, выложите половину на противень, смазанный растительным маслом. Смажьте частью соуса. На картофель выложите помидоры, баклажаны и фарш, промажьте соусом. Сверху распределите сладкий перец, морковь и оставшийся картофель. Залейте мусаку остатками соуса. Выпекайте в разогретой до 180 градусов духовке в течение 1 часа.
Serve the moussaka with curdled milk, garnishing the dish with parsley leaves.
Подавайте мусаку с простоквашей, украсив блюдо листиками петрушки.