Prepare the ingredients for the ground beef moussaka. Peel the eggplants and cut into cubes. Peel the onion and finely chop. Wash the tomatoes, cut into medium slices. Finely chop the parsley.
Подготовьте продукты для мусаки с говяжьим фаршем. Баклажаны очистите от кожицы, нарежьте кубиками. Лук почистите, мелко покрошите. Помидоры помойте, нарежьте средними ломтиками. Петрушку мелко порубите.
Prepare the vegetables. Salt the eggplants, sprinkle with 4 tbsp. l. olive oil. Preheat the oven to 200 degrees. Bake the eggplants on a parchment-lined baking sheet for 15 minutes. While the eggplants are baking, fry the onion in a frying pan with oil until translucent.
Подготовьте овощи. Баклажаны посолите, сбрызните 4 ст. л. оливкового масла. Разогрейте духовку до 200 градусов. Запекайте баклажаны на противне с пергаментом 15 минут. Пока баклажаны запекаются, на сковороде с маслом обжарьте лук до прозрачности.
Prepare moussaka with ground beef. Add minced meat to the onion in the pan. Increase the heat. Fry for 10-12 minutes, stirring. Stir tomato paste into the meat mixture. Add salt, pepper, chili. Cook for another 2-3 minutes. Add tomatoes and water. Stir. After boiling, simmer over low heat for 10-15 minutes. Add parsley and baked eggplant. Continue simmering for another 10-15 minutes until the mixture thickens.
Приготовьте мусаку с говяжьим фаршем. В сковороду к луку добавьте фарш. Огонь увеличьте. Жарьте 10-12 минут, помешивая. В мясную массу вмешайте томатную пасту. Всыпьте соль, перец, чили. Готовьте еще 2-3 минуты. Вложите помидоры, влейте воду. Перемешайте. После закипания тушите на слабом огне 10-15 минут. Добавьте петрушку и запеченные баклажаны. Продолжайте тушить еще 10-15 минут до загустения массы.
Serve the ground beef moussaka with a side dish of boiled rice or bulgur.
Подавайте мусаку с говяжьим фаршем с гарниром из отварного риса или булгура.