Prepare ingredients for beef moussaka. Peel the onion and chop coarsely. Cut the meat randomly into pieces. Wash the tomatoes, cut into rings. Finely chop the parsley. Peel the eggplants, cut into slices, and add salt. Leave for 1 hour. After this, rinse with cold water. The bitterness will go away along with the salt.
Подготовьте продукты для мусаки с говядиной. Лук почистите, крупно нарежьте. Мясо разделайте произвольно на куски. Помидоры помойте, нарежьте колечками. Петрушку мелко порубите. Баклажаны очистите от кожицы, нарежьте кружочками, посолите. Оставьте на 1 час. После этого промойте холодной водой. Вместе с солью уйдет горечь.
Prepare your ingredients. Grind the beef and onions in a meat grinder. Mix ground beef with tomato paste, red and black pepper. Add some salt. Fry in a frying pan, stirring occasionally, for 10 minutes. Pour in a little boiling water so that the mass becomes a little thinner and juicier. Add parsley. Stir. Remove from the stove. Separately, fry the eggplants for 5-7 minutes on both sides.
Подготовьте ингредиенты. Измельчите говядину с луком в мясорубке. Говяжий фарш смешайте с томатной пастой, перцем красным и черным. Посолите. Обжарьте на сковороде, помешивая, 10 минут. Влейте немного кипятка так, чтобы масса стала чуть жиже и сочнее. Всыпьте петрушку. Перемешайте. Уберите с плиты. Отдельно обжарьте баклажаны 5-7 минут с обеих сторон.
Bake moussaka with beef. Grease the baking dish well with oil. Place tomatoes on the bottom, then ½ of the minced meat. Next are the eggplants, the remaining minced meat and again the tomatoes. Dilute tomato juice to a full glass with water. Pour meat with vegetables. Bake at 200 degrees for 20-25 minutes. After this, use a ladle to make indentations on the surface of the casserole. Break eggs into them and add salt. Bake for another 10 minutes until the eggs are ready.
Запеките мусаку с говядиной. Хорошо смажьте маслом форму для запекания. Выложите на дно помидоры, затем ½ часть фарша. Далее баклажаны, оставшийся фарш и снова помидоры. Разбавьте водой томатный сок до полного стакана. Залейте мясо с овощами. Запекайте при 200 градусах 20-25 минут. После этого сделайте поварешкой углубления на поверхности запеканки. Разбейте в них яйца, посолите. Запекайте еще минут 10 до готовности яиц.
Cut the finished moussaka with beef into portions and serve.
Нарежьте готовую мусаку с говядиной на порции и подавайте к столу.